Competitie O21: ADO Den Haag O21 maakt valse start

ADO Den Haag O21 is de voorjaarscompetitie met een onnodige 0-1 nederlaag begonnen. Een stand die na een kwartier al op het scorebord stond. Van een echte voetbalwedstrijd kon geen sprake zijn op het doorweekte hoofdveld, waar ook nog eens een stevige storm stond, die strak van doel naar doel stond.

Tekst: Glenn Duijzer

Dat beide ploegen daar last van hadden was wel duidelijk bij het uitverdedigen door de lucht. De meeste ballen vielen bij tegenwind gewoon naar beneden of gingen het hele veld over bij wind mee. Bij ADO Den Haag O21 ontbraken de geblesseerde Aimane El Karicha en Elijah Velland. Ronny Boakye was vanwege ziekte niet aanwezig.

Voor Elano Yegen, Fabian Shahaj, Nino Noordanus, Sam Li, Kasper Vankan en Azeddine Annamousi waren er diverse andere reden om hun afwezigheid te verklaren. Marinus van Mil zat voor het eerst sinds zijn blessure weer bij de selectie.

Tegenwind

ADO Den Haag O21 begon de wedstrijd met de volle tegenwind, maar wist toch de eerste kans te creëren via Jesse Reinders en Nick Broekhuizen (foto) op de counter. Laatstgenoemde schoot de bal op doelman Stijn Keller. De daaropvolgende corner leverde weinig gevaar op voor de bezoekers. Na vijftien minuten werd Tijmen Wildeboer door Jeffrey Puriel weggestuurd en vanaf een meter of vijfendertig schoot Wildeboer de bal, gedragen door de wind, over de Haagse doelman Thijmen de Koning heen: 0-1. Wildeboer maakte daarbij optimaal gebruik van de wind.

Scrimmage

Nog geen vijf minuten later hadden de bezoekers de stand kunnen verdubbelen. Na een snelle counter over de rechterkant en een scrimmage voor het Haagse doel, schoot Ghillian Ilaria de bal op het doel. Zijn inzet werd op de doellijn weggewerkt door Emre Ates, die daarmee een 0-2 voorkwam. Nog voor rust kreeg ADO Den Haag O21 een tweetal kansen op de gelijkmaker. Een corner van Broekhuizen werd bijna door verdediger Jens Guiting in eigen doel gewerkt en na een snelle counter via Rafael Struick wist Nigel Owusu oog in oog met doelman Keller die kans niet te verzilveren.

Overeind

Na de rust mocht ADO Den Haag O21 eindelijk met de wind in de rug spelen. Voor de bezoekers werd het leed nog erger, want naarmate de wedstrijd vorderde ging het ook nog harder regenen. Toch wist de thuisploeg niet te profiteren van de wind en bleven de bezoekers redelijk overeind. De kansen na rust waren aan Broekhuizen niet besteed. Uit een voorzet van Aiman Achemlal kwam Broekhuizen een teenlengte te kort en een inzet uit een voorzet van Marius van Mil ging net over de lat. In de laatste minuut was het een afstandsschot van diezelfde Broekhuizen die doelman Keller dwong tot een goede redding. Het pluspunt uit de tweede helft was het feit dat Van Mil na zestig minuten het veld betrad en daarmee na lange tijd weer in actie kwam.

Komende dinsdag speelt ADO Den Haag O21 een oefenduel bij en tegen HVV. Op de Diepput wordt om 20.00 uur begonnen.