Haagse Scheidsrechters Vereniging houdt drukbezochte nieuwjaarsreceptie

Zo’n veertig bezoekers waren vorige week donderdag aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van de Haagse Scheidsrechtersvereniging (HSV). Van de HSV zijn lid scheidsrechters, oud-scheidsrechters en rapporteurs uit Den Haag en omstreken. Denk hierbij aan het Westland, Zoetermeer en Delft. Maar de HSV kent zelfs leden woonachtig in Limburg, Zeeland en Noord-Holland.

Voorafgaand aan de receptie werd nog de (vervroegde) training gegeven, waar een aantal fanatiekelingen in weer en wind aan de conditie werkte. Eenmaal opgedroogd startte de receptie, waar een mooie mix van oudgedienden en jonge talenten op af was gekomen.

Speech

Voorzitter Cor Vogelesang trapte af met zijn nieuwjaarstoespraak, waarbij hij uiteraard ook terugkeek op het afgelopen jaar. In zijn speech gaf hij de stand van de vereniging aan, waarbij er positieve en negatieve punten zijn te benoemen. Positief de vele promoties van HSV-scheidsrechters het afgelopen seizoen. Negatief dat ook de HSV niet ontkomt aan hogere kosten, door verschillende omstandigheden.

Aftreden

Cor Vogelesang benadrukte dat hij tijdens de komende ALV zal aftreden als voorzitter en dat een opvolger nog niet is gevonden. De aanwezige leden werd dan ook opgeroepen om nog eens goed na te denken over wie deze handschoen kan oppakken.

Tijdens de receptie werden ook de winnaars beloond van de HSV WK Poule. Rogelio van Driel (tevens secretaris van het bestuur) werd winnaar en ontving een bescheiden prijs uit handen van bestuurslid David van Dis. Er was een tweede plek voor Roan van Marrewijk en derde werd David Coenraads.

Hapje en drankje

Na de plichtplegingen begon het belangrijkste gedeelte: onder het genot van een hapje en een drankje gezellig napraten. Er werd aan de tafels druk gesproken over ervaringen als scheidsrechter en vooruitgeblikt op de wedstrijden die komen gaan. En er werd al druk gespeculeerd over welke activiteiten er allemaal door en voor de leden georganiseerd kunnen worden. De HSV leeft, zoveel is duidelijk!

Lees verder