Droomstart van oud-ADO-speler Goppel bij herstart Derde Bundesliga

Oud-ADO Den Haag speler Thijmen Goppel (foto) (25) beleefde afgelopen zaterdag een droomstart van de tweede competitiehelft in de derde Duitse Bundesliga met zijn club SV Wehen Wiesbaden. De oorspronkelijk uit Roelofarendsveen afkomstige rechtervleugelspits zorgde met een vroeg doelpunt in de elfde minuut voor de 1-0 zege van zijn club tegen koploper SV Elversberg.

Tekst: Peter Petit

Supporters van ADO Den Haag zullen Goppel, van 2017 tot 2020 drie seizoenen spelend in Haagse dienst, herinneren als een vleugelspeler die zijn tegenstanders een nachtmerrie bezorgde vanwege zijn snelheid. Weinig of geen tegenstanders waren in staat Goppel bij te houden. Van het scoren van doelpunten van Goppel zullen weinig ADO-volgers nog herinneringen hebben, simpelweg omdat hij allesbehalve een goalgetter was. Maar dat hij wel degelijk doelpunten kan maken, liet hij afgelopen zaterdag zien, toen hij de bal met veel gevoel de keeper van tegenstander Elversberg, Nicolas Kristof, met een lobje het nakijken gaf, daarmee zijn ploeg een vroege voorsprong bezorgend.

Kans

Na dik een half uur spelen had Thijmen Goppel zelfs de 2-0 op zijn schoen, maar in een direct duel met Kristof slaagde hij er niet in de score te verdubbelen. Dankzij deze zege klimmen de rood-zwarten uit het tussen de Bundesliga steden Frankfurt en Mainz gelegen Wiesbaden naar de tweede plek in de Derde Bundesliga en bezorgden zij koploper Elversberg tevens haar eerste uitnederlaag.

Ambitie

Op de website van Wehen laat Goppel weten de eerste helft van dit topduel tegen kampioenskandidaat Elversberg erg leuk te hebben gevonden. Goppel: ,,We hadden nog hoger moeten staan. In de tweede helft was het meer vechten, maar het was echt een goede wedstrijd van ons. Nu is het belangrijk om niet op te geven en gewoon door te gaan.” De ambitie van Wehen is om dit jaar te promoveren naar de, sterke, Tweede Bundesliga. Afgelopen seizoen miste de club van Goppel promotie naar de op één na hoogste klasse in Duitsland op een haar na.

(Foto: Orange Pictures)