Oefenvoetbal: FC ’s-Gravenzande verliest door twee ‘weggevertjes’

Dinsdagavond speelde FC ’s-Gravenzande, voordat de tweede competitiehelft zaterdag van start gaat met een uitwedstrijd tegen sv Poortugaal, nog een oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam O21. De ploeg van trainer Richard Middelkoop verloor nipt door twee goedkoop weggegeven treffers.

Tekst: Jan Hoogenraad

Er was een eerste poging voor Yuri Westhoff, die schoot goed in, maar zijn inzet werd geblokt door de Excelsior-verdediging. In de vijfde minuut ging de bal op de stip, na een veel te zachte terugspeelbal op doelman Jurrian Jouvenaar beging hij een overtreding en ging de bal terecht op de stip. Van dit buitenkansje profiteerden de Rotterdammers optimaal door de 0-1 stand op het scorebord te zetten.

Kansen

Hierna een aantal prima mogelijkheden voor de thuisploeg, maar het zat in de laatste fase niet mee om de bal ook in het doel te schieten. Frank Broos zag zijn inzet gepakt worden door de doelman en ook op een inzet van Yuri Westhoff stond de Rotterdamse sluitpost op de juiste plaats. Binnen drie minuten tijd verzuimde FC ’s-Gravenzande de gelijkmaker binnen te schieten. Een schot van Ardi Luijendijk was te zacht om de doelman echt in de problemen te brengen, een inzet van Twan van Meerten werd van de doellijn weggewerkt en Yuri Westhoff kopte de bal over de lat.

Fout

Halverwege de eerste helft ging het weer fout voor de thuisploeg. Een verkeerde pass kwam zomaar voor de voeten van een Excelsior-aanvaller, die het ook prima afmaakte: 0-2. Hierna weer twee kansen voor FC ’s-Gravenzande; Roy van Beek schoot de bal uit een vrije trap tegen de lat en een inzet van Yuri Westhoff werd door de Excelsior-doelman over het doel getikt. Kort voor rust was Excelsior nog een keer kansrijk, maar doelman Jurrian Jouvenaar voorkwam een grotere achterstand. De thuisploeg was wel de betere partij, maar stond door twee weggevers op achterstand bij rust.

Weinig hoogtepunten

Met de nodige wissels wist kort na rust FC ’s-Gravenzande wel te scoren. Yuri Westhoff schoot goed in, maar de doelman stopte met moeite zijn inzet, waarna Yordi Klepke de terugkomende bal alsnog binnenschoot, maar deed dit in buitenspelpositie, dus die treffer werd geannuleerd. Casper Zwaanswijk kon het na een uur ook niet afmaken en schoot over. Doelman Edgar Leerdam, in de zeventigste minuut ingevallen voor Jurrian Jouvenaar, voorkwam een grotere achterstand met een fraaie redding. Acht minuten voor tijd toch nog een treffer voor de thuisploeg toen Nick Ruijgrok (foto) de bal fraai binnenschoot en de einstand op 1-2 in Rotterdams voordeel bepaalde. Een tweede helft die gelijk opging, zich hoofdzakelijk afspeelde op het middenveld, maar eigenlijk maar weinig kansen te zien gaf voor beide ploegen. Scheidsrechter was Ruud Rolandus Boers, die langs de lijn geassisteerd werd door Nick Poelenjee en David Coenraads.