HV Toernooi: Wilhelmus naar winst in slotfase, KMD ruim langs DHL

In het toernooi om de Sir Winston Cup eindigde het bekeravontuur van Full Speed door een nederlaag tegen Wilhelmus. DHL moest zich in het toernooi om de Halve Maan Cup gewonnen geven tegen KMD. De Wateringers plaatsten zich door deze zege voor de tweede ronde.

Tekst: Roland van der Linden            |    Foto’s: Aad van der Knaap

Sir Winston Cup

Full Speed en Wilhelmus verloren in de eerste ronde van de Sir Winston Cup en waren veroordeeld tot het spelen in de verliezersronde. In Delft leek het duel lang op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. In de 90e minuut grepen de bezoekers uit Voorburg toch nog de overwinning. Uit een fraaie vrije trap schoot Cedric Aké de 0-1 binnen. Twee minuten later klonk het eindsignaal van arbiter Carli van Booma.

Halve Maan Cup

Het net van een trainingskamp teruggekeerde DHL ging in de eerste ronde onderuit tegen KMD. In Delft scoorde de ploeg van trainer Dennis Roerade al na een kwartier spelen. Na mooie combinaties schoot Dylan Groen de 0-1 binnen. Vijf minuten later werd Jules Maring weggestoken en volgde de 0-2.

Vijf minuten in de tweede helft onderschepte Dylan Groen de bal en legde de bal af op Maring, die voor de 0-3 zorgde. Na een uur spelen stelde Bradley Meijer Jesse de Waard in de gelegenheid om de 0-4 op het bord te zetten. Het leed was nog niet geleden voor DHL. Een hoekschop van KMD-speler Boy Verwoerd werd door Daan van Zuilen ingekopt. KMD verloor haar scherpte en dit gaf DHL de mogelijkheid om tot 2-5 terug te komen door treffers van Hamza Chikhi en Matthijs Schalkwijk.