Zaalvoetbal: FC Westland niet door in beker

De zaalvoetballers van FC Westland hebben afgelopen vrijdag hun eerste wedstrijd gespeeld in de nieuwe thuishal. In sporthal Hoge Veld was Eredivisionist VNS United te sterk voor de Westlandse ploeg. De ploeg van coach James Dhanai dankte de 2-6 nederlaag vooral aan een slechte fase in de eerste helft toen het in drie minuten evenzoveel treffers tegen kreeg.

Tekst: Peter Botman

Beide ploegen opereerden niet in de sterkste opstelling daar een groot aantal spelers momenteel met hun veldvoetbalclub op trainingskamp is of afwezig was door ziekte. FC Westland opereerde daardoor wellicht iets te voorzichtig, ook omdat te veel spelers ook niet echt fit waren. FC Westland ontbeerde dan ook op een aantal momenten de felheid, waardoor het de Amsterdammers te gemakkelijk werd gemaakt. Lichtpuntje aan Westlandse zijde was Mouhsine el Arnouki, die zeer verdienstelijk zijn debuut maakte.

Te slap

Na de openingstreffer van VNS United, bracht Faical Amheye na veertien minuten beide ploegen op gelijke hoogte. De gelijkmaker bracht echter niet de ommekeer voor FC Westland. Te slap optreden zorgde ervoor dat het vier minuten later 1-4 stond, wat tevens de stand halverwege was. De tweede helft kabbelde voort, Mohammed Maatoug zorgde voor de 2-5, maar echt terug in de wedstrijd kwam FC Westland niet. Ook met een meespelende keeper viel de 3-5 net niet, maar wel de 2-6 in het lege doel.

Competitie

FC Westland moet zich nu volop gaan richten op de competitie waar het eerst naar beneden moet gaan kijken. Alles zit daar ook nog wel dicht bij elkaar, waardoor er nog wel alles mogelijk is. Aanstaande vrijdag moet FC Westland eerst naar Amsterdam voor de tweestrijd met OS Lusitanos om dan op de 27e in Sporthal Hoge Veld middenmoter White Stones te treffen.

 

Lees verder