Oefenvoetbal: TAC’90 onderuit tegen BMT, Semper Altius en HDV in balans

Op Sportpark De Verlichting moest TAC’90 zich gewonnen geven in het duel met vierdeklasser BMT. HDV hield in Rijswijk Semper Altius knap op een gelijkspel. Die Haghe was een maatje te groot voor sv Loosduinen.

TAC’90 – BMT

Al na twee minuten spelen kwam BMT op een 0-1 voorsprong. Een ingestudeerde vrije trap werd in de kruising geschoten door Furkan Eren. Beide teams gingen er vol voor en er was weinig te merken van het niveauverschil. Bayram Akyon schoot namens BMT nog op de lat.

In de tweede helft werd het al snel 1-1. Rensy Barradas (foto) scoorde vanaf de rand van het zestienmetergebied. Na een uur kreeg TAC’90 een strafschop na een overtreding op Aimen Said. Said nam de strafschop zelf, maar schoot de bal via de lat over. Even later schoot Bilal Ancharad de bal voor een leeg doel op de paal en werd een treffer van Aimen Said afgekeurd. In de laatste minuut kwam BMT op 1-2. Uit een mooie aanval van rechts kwam de bal kwam bij Muhammed Yildiz, die goed aannam en de verre hoek opzocht.

sv Loosduinen – Die Haghe

Op Sportpark Madestein boekte Die Haghe een 1-4 overwinning op sv Loosduinen. De bezoekers hadden bij rust al een 0-2 voorsprong te pakken. Na tien minuten in de tweede helft kwam de ploeg van trainer Ronald Paats terug in het duel door een treffer van Bart Ruwaard. In de slotminuten scoorde Die Haghe nog twee keer en stelde de zege definitief veilig: 1-4.

WIK O23 – REMO

In een sportief duel was REMO met 2-6 duidelijk een maatje te groot voor de O23 van WIK. REMO speelde bij vlagen goed voetbal en produceerde een aantal mooie doelpunten. Taylor Schotte (3x), Yassin Benali en Samir Ofakkir (2x) waren scherp in de afwerking.

Semper Altius – HDV

In het gelijk opgaand duel scoorde HDV als eerste, maar de treffer werd afgekeurd. De Rijswijkse thuisploeg profiteerde daarna van nonchalance in de verdediging van HDV. Morad Chalhi bracht de 1-0 op het scorebord.  HDV kreeg vervolgens twee kansen, maar die leverden niets op. De Haagse ploeg kreeg genoeg mogelijkheden om te scoren in de tweede helft, maar was pas vijf minuten voor tijd trefzeker. Uit een strafschop kon Redouan Akachar de gelijkmaker binnenschieten: 1-1.