VUC kijkt terug op succesvol trainingskamp op Gran Canaria

Het was wat aan de vroege kant, maar vrijdag 13 januari om kwart voor vijf in de ochtend verzamelde  een groep van 36 spelers, leden technische staf, bestuursleden en supporters van het Haagse VUC zich op Rotterdam Airport voor de vlucht naar Gran Canaria, de eersteklasser haar tenten zou opslaan voor een trainingskamp ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Dag 1

Na de gebruikelijke incheckperikelen, de vele sloten koffie en de vliegreis van vier uur een vijftien minuten kwam VUC aan op een zonnig (en soms bewolkt) Gran Canaria. De reis naar het hotel, kamerindeling en lunch volgden elkaar in een vrij rap tempo op. Na de lunch had de technische staf besloten om de spelers de rest van de middag vrij te geven om de omgeving te verkennen, te acclimatiseren en de gemiste rustuurtjes in te halen. Hier werd door de spelers gretig gebruik van gemaakt en men verspreidde zich in de nabije omgeving over het strand, beachclubs of tapasbars.

Dag 2

Nadat het ontbijt was genuttigd werden de eerste gesprekken gevoerd met de spelers voor het seizoen 2023-2024. De resultaten hiervan zijn inmiddels door VUC bekend gemaakt en zowel de spelers als de club hielden een goed gevoel over aan deze gesprekken.

Na de gezamenlijke lunch werd wandelend vertrokken naar het trainingsveld, waar de ploeg in de zon een pittige start van de training kreeg voorgeschoteld. De assistent-trainers Danny Kettenis (VUC 1) en Rewien Malaha (VUC 2) startten de training onder toeziend oog van hoofdtrainer Rob de Lange met een met een aantal stevige loopoefeningen en na een positiespel werd de training afgesloten met een grote partijspel van 2 x 20 minuten. Ook de revaliderende spelers Patrick Batist en Roy Speelman kregen het zwaar te verduren en konden onder begeleiding van de verzorgers Sasha Ghaffarian en Esther van der Laan aan de bak. Hierna konden de spelers lopend (bergopwaarts) weer naar het hotel, waar er gezamenlijk werd gedineerd.

Op het avondprogramma stond een pokertoernooi dat uiteindelijk twee winnaars kende, namelijk bestuurslid voetbalzaken Taco de Graaf en rechtsback Kiefer Vermeulen, die uiteindelijk besloten om de eerste en tweede prijs te delen.

Dag 3

Ditmaal begon de dag na het ontbijt met een ochtendtraining, dus togen de spelers weer bergafwaarts richting het trainingsveld, waar er wederom werd begonnen met een looptraining, positiespel en een afwerkoefening, waarbij de effectballen van Melvin Vissers grote hilariteit brachten bij de technische staf.

De middag kregen de spelers en technische staf vrij om zelf te besteden. In de avond kwam de groep weer bijeen en werd er gezamenlijk aan het diner gezeten, waarna een groot gedeelte van de selectie zich in de, op het terrein gelegen, sportbar vermaakte met de Spaanse Supercupwedstrijd Real Madrid – FC Barcelona.

Dag 4

Na het gezamenlijke ontbijt werden de spelers direct onderworpen aan een pittige looptraining die inhield, dat de spelers de heuvel af mocht wandelen, maar weer omhoog moest rennen. Dit ter vervanging van de wedstrijd tegen SC Feyenoord, die door omstandigheden niet doorging.

In de middag ging een aantal spelers, waaronder Melvin Vissers, Patrick Batist, keeper Nick Hasper en een drietal bestuursleden naar de (eerlijk is eerlijk) schitterend aangelegde padelbanen om zich daar nogmaals, maar ditmaal recreatief, in het zweet te werken. In de avond had bestuurslid Rick van Rijswijk een fantastische pubquiz georganiseerd, waarbij het heel duidelijk werd dat de uitspraak “voetbal is oorlog” ook gold voor de pubquiz. Nadat alle deelnemers werkelijk alles uit de kast haalden om de eerste plaats te bemachtigen en daarvoor diverse trucjes en “intimidatie” niet schuwden, werd de groep van Tim de Graaf, Kiefer Vermeulen en de gebroeders Berkhuijsen laatste en de groep van Max Otten, Jessy Nauman, Quinten van der Kraaij en Scott Luiten, uiteraard onder luid protest van de diverse verliezers (er deden acht groepen mee), winnaar van de pubquiz met een half punt voorsprong op de nummer twee. Als het fanatisme van de pubquiz een voorbode is voor de instelling bij VUC voor de tweede seizoenshelft, dan vliegen bij VUC straks de vonken ervan af.

Dag 5

Na de laatste keer gezamenlijk te hebben ontbeten vertrok het reisgezelschap met de bus in de richting van het vliegveld. Toeval of niet, maar na vier dagen te hebben kunnen genieten van het zonnige weer begon, op het moment dat VUC wegreed van het hotel, het ineens even te regenen.

Op het vliegveld kwam de hele groep door de incheck en douane heen en stapte met een voldaan en gemotiveerd gevoel in het vliegtuig terug naar Nederland, op naar de tweede seizoenshelft. Al met al een geslaagd en gezellig trainingskamp.

Lees verder