Zaterdag 2E: RKDEO en koploper SVC’08 komen niet tot scoren

In Nootdorp moesten RKDEO en SVC’08 nog 66 minuten spelen van het eerder gestaakte duel. De wedstrijd ving aan met een 0-0 stand op het scorebord en in die score kwam in het duel geen verandering. Door het gelijke spel werd SVC’08 winnaar van de eerste periodetitel.

Tekst: Sander de Hollander & Jaap Lolkema   |     Foto’s: Sander de Hollander

Uit de opstelling van SVC’08 was af te lezen dat het beslist geen tegendoelpunt wilde incasseren om in ieder geval één punt mee naar huis te nemen en daarmee de periodetitel. Het van Gaal-concept 5-3-2 werd uit de kast gehaald met hetzelfde kijkgenot tot gevolg.

RKDEO mocht hervatten met een ingooi ter hoogte van de eigen dug-out, maar deze leverde niets op. Kort daarna was er wel een opstootje na een botsing tussen SVC’08-keeper Wesley Storm, Coen Sonius en RKDEO-spits Olaf Kramer. Dit leverde wat discussie op, maar die werd door arbiter Ed Pieterman deskundig gesust.

Tegen het einde van de eerste helft loste Fabian Toet een schot vanaf de hoek van het strafschopgebied, maar de bal werd deskundig door RKDEO-keeper Huub Koning uit de hoek getikt en tot corner gewerkt. Vlak voor het rustsignaal ging een bal Norvin Mercera – op aangeven van Bart Markering – ruim over.

Na een korte rustpauze begonnen de teams aan de tweede helft. De kansen waren schaars, maar het meeste gevaar kwam van RKDEO. De aanvallen van SVC’08 werden door de verdediging van RKDEO opgeruimd. RKDEO-speler Lando van Duijn gaf een voorzet op Olaf Kramer die de bal net naast schoot. Een bal van Jazz Vermeer belandde in de handen van doelman Storm.

Irian Boeschoten probeerde na een corner in de korte hoek te scoren, maar zag de SVC’08-doelman de bal wegboksen. Boeschoten gaf opnieuw voor, maar de kopbal belandde op het dak van het doel. Doelpunten bleven uit waardoor het duel eindigde zoals het begonnen was: 0-0.

SVC’08 haalde met dit resultaat weliswaar verdiend de periodetitel binnen en verdient daarvoor alle lof, maar in de race voor een toppositie aan het eind van de competitie liet het twee dure punten liggen.