FC Skillz zet selectiespelers Onder 18 en 23 in als clubscheidsrechters

Met ingang van de tweede seizoenshelft zullen de selectiespelers van FC Skillz Onder 18 en Onder 23 als clubscheidsrechters gaan fungeren en ingezet worden om diverse jeugdwedstrijden in goede banen te leiden.

Dit omwille van de binding met de jeugd, maar ook de bewustwording rondom het zijn van een scheidsrechter te doen bevorderen en een wedstrijd dus eens vanuit een ander perspectief te beleven.

Informatieavond

In aanloop hier naar toe hebben ze afgelopen week een informatieavond bijgewoond onder leiding van een officiële KNVB scheidsrechter, die ze voorzag van de nodige kennis, handvatten maar ook het gesprek met ze voerden over de rol van een scheidsrechter en de verantwoordelijkheid, die het met zich mee brengt.

Bewustwording

Terry Konings, voorzitter FC Skillz: ,,We kunnen als club terugkijken op een zeer geslaagde informatieavond voor de selectiespelers van de Onder 23 en Onder 18. Het doel is ook om een stukje bewustwording bij de selectiespelers te creëren voor wat betreft de rol van de scheidsrechter en hoe het nu is om keuzes te maken in het veld en wat daar allemaal bij komt kijken.”

,,Ook dienen de selectiespelers als voorbeeldfunctie naar onze jeugd toe”, gaat Konings verder, ,,dus op die manier creëer je ook de binding, die nodig is voor een club om het saamhorigheidsgevoel te doen vergroten. De avond werd afgesloten met een leuke kennisquiz rondom de spelregels, waar zelfs (ludieke) prijzen te winnen waren. Denk aan een KNVB-fluitje, maar ook officiële gele en rode kaarten vielen te winnen. Voor ons als club is het zaak om ons door te ontwikkelen in de meeste brede zin van het woord. We hopen dat het inzetten van selectiespelers als clubscheidsrechters daar ook aan bijdraagt. Nu vooral op naar de tweede seizoenshelft. Verenigen doe je immers samen!”

Lees verder