Warming-up zaterdag 2E: FC Skillz tegen RKDEO fraai affiche bij start

De winterstop zit erop! Dat betekent dat ook de tweede klasse E verder gaat. Alles staat nog dichtbij elkaar. Er kan nog van alles gebeuren komende maanden. De volgende wedstrijden staan op het programma.

Tekst: Marlon Taal

Koploper SVC’08 wist woensdagavond alsnog de periodetitel binnen te hengelen in het restant tegen RKDEO. Het bleef in Nootdorp 0-0 en dat was voor de ploeg van vertrekkend trainer Jeffrey Frijters genoeg. SVC’08 gaat nu om half drie aftrappen tegen de hekkensluiter Wilhelmus. De ploeg uit Voorburg hoopt op een betere tweede seizoenshelft.

RKDEO heeft een goed trainingskamp in Torremolinos achter de rug. Het team van trainer Wesley Epskamp moet op bezoek in het Wateringse Veld bij FC Skillz, dat ook in Torremolinos zat, in hetzelfde hotel als RKDEO. FC Skillz, dat in Spanje de pas vader geworden trainer Oussama Bekkaoui (foto) miste, heeft maar een punt minder dan lijstaanvoerder SVC’08.

Dominanter

Full speed is terug te vinden op plaats twaalf. De ploeg uit Delft wil ook dominanter zijn de komende seizoenshelft. Thuis gaan De Delftenaren op Kerkpolder het opnemen tegen HMSH. Het puntenverschil tussen beide clubs is op dit moment acht punten. Bij winst van de gastheren wordt het gat vergroot.

Concordia doet het prima. Met een achtste plaats en maar vier punten achter de top vijf is het nog spannend. Er kan nog van alles gebeuren. Om dichterbij te komen moet het team van trainer Wesley Zandstra wel winnen uit bij HVC’10. De Hoekenaren hebben diverse spelers terug zien keren uit de ziekenboeg. Bij winst kan het team van trainer Piet Boon, die na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan zet, weer dichter bij de Delftenaren komen.

Spannend

Ook Vitesse Delft, staat maar één punt achter koploper SVC’08. Het zaterdag op bezoek komende Westlandia is met twintig punten te vinden achter Vitesse Delft, dat traditiegetrouw een trainingskamp belegde in Zuid-Portugal. Het belooft een spannend duel te worden op sportpark Tanthof-Zuid in Delft.

Lees verder