Warming-up Tweede Divisie: John Blok: ,,HHC één van de topploegen in deze divisie”

Komend weekend gaan ook de amateurs weer van start. Voor Scheveningen wacht gelijk een zware dobber, de uitwedstrijd tegen de nummer twee HHC Hardenberg. Al hebben de Houtrust-bewoners in het verleden wel regelmatig een stunt uitgehaald in Hardenberg.

Tekst: Ton Beije

John Blok (foto) over de eerste helft van de competitie: ,,Nadat we even meer afstand hebben kunnen nemen, kijk ik uiteindelijk toch wel tevreden terug op de eerste periode. Na een lastige start hebben we flinke vorderingen gemaakt en ook de laatste weken voor de winterstop uitstekend voetbal gespeeld. Die lastige start kwam in mijn beleving door het zware programma in het begin, maar vooral omdat we er nog niet helemaal klaar voor waren. Door het lange en intensieve tweede deel van de afgelopen competitie hebben de spelers deze zomer gewoon te weinig rust gehad. Daarnaast raakte Ricardo de Vlught zwaar geblesseerd en moest Kevin Gomez Nieto alsnog geopereerd worden. Naast de nieuwe spelers, die we al hadden, kwamen Jaimy Brute en Rodny Lopez Cabral er nog laat bij. Al met al logisch dus dat we iets meer tijd nodig hadden, al is die tijd er eigenlijk niet op dit niveau.”

Terecht

John Blok over de huidige positie op de ranglijst: ,,De onderlinge verschillen op de ranglijst zijn klein en het heeft ook nog niet veel zin daarnaar te kijken. Maar het puntenaantal bepaalt waar je staat dus uiteindelijk is het altijd terecht. Natuurlijk hadden we er wel meer uit moeten halen gezien de kansen die we bij elkaar hebben gevoetbald, maar dat hebben we niet gedaan. Dus dat is dan gelijk een mooi verbeterpunt voor de tweede seizoenshelft.”

Verwachtingen

John Blok over de verwachtingen voor de tweede seizoenshelft: ,,We moeten gewoon de lijn van de afgelopen weken doortrekken alleen moet het rendement omhoog. Uit de meeste wedstrijden is wel gebleken, dat we voor weinig ploegen onder hoeven te doen. Als we iedereen fit en aan boord houden moeten we meer wedstrijden kunnen winnen en een goede tweede seizoenshelft kunnen draaien. Helaas beginnen we daarin wel gelijk met een tegenvaller omdat Jaimy Brute uitgeschakeld is.”

Hoofdveld

Voor Scheveningen zat er dit jaar geen trainingskamp in op Gran Canaria. Ander euvel is het hoofdveld van Scheveningen. Uitzicht voor een nieuw hoofdveld is er nog niet. Blok: ,,Helaas niet. Het veld is volgens de KNVB-normen goedgekeurd, al kun je je natuurlijk afvragen of die hetzelfde moeten zijn voor een recreatie-elftal en een tweede divisionist. Wat dat betreft zou de verbetering overigens niet alleen in het veld, maar in de gehele accommodatie moeten zitten. In mijn ogen een must als je op dit niveau actief wilt blijven.”

Uitdaging

Zaterdag gaat Scheveningen op bezoek bij de nummer twee HHC Hardenberg. Een zware dobber al heeft de ploeg daar in het verleden wel eens gestunt. John Blok: ,,Dat is lastig te zeggen, omdat het maar afwachten is hoe we allebei uit de winterstop komen. HHC is natuurlijk wel één van de topploegen in de Jack’s League en staat ook niet voor niets tweede. Een volwassen team met veel ervaring en voetballend vermogen. Daarnaast hebben ze ook nog de nodige fysieke kracht. Gelijk een mooie uitdaging.”

Hoe is Scheveningen uit de winterstop doorgekomen? Blok: ,,Dat gaan we zaterdag zien. We zijn gewoon in Scheveningen gebleven en hebben twee nuttige oefenwedstrijden kunnen spelen. Helaas was goed voorbereiden op de wedstrijd er gisteravond niet bij na de flinke sneeuwbui.” Scheveningen moet ook nog spelers missen in dat eerste duel. Blok: ,,Julian Markvoort Beke en David Kappel zijn er nog niet bij. Voor Jaimy Brute is het seizoen helaas al ten einde. Gelukkig zijn ten opzichte van de laatste wedstrijd voor de winterstop Barry Rog en Kevin Gomez Nieto weer helemaal terug. Freek van Eijk traint sinds deze week ook weer met de groep mee.”

Lees verder