Warming-up 3e Divisie (zo): Quick in bekertoernooi was mijlpaal

De winterstop was kort voor Quick want op 10 januari stond de ‘bekerkraker’ tegen De Graafschap (1-4) op het programma. Het was een zeer bijzondere voorbereiding op de competitiewedstrijd van komende zondag tegen het hooggeplaatste Blauw-Geel’38 uit Veghel. De ploeg uit het ‘thuisdorp’ van supermarkt JUMBO gaat voor het kampioenschap.

Tekst: Pieter Donath

Ook Blauw-Geel’38 speelde in de eerste bekerronde tegen een BVO. Op 12 januari jl. werd thuis met 1-3 verloren van FC Utrecht. Het was de eerste nederlaag na liefst twaalf wedstrijden. Voor het laatst werd verloren op 18 september 2022 van de huidige koploper ADO’20. In Heemskerk werd het 4-1, maar vervolgens werd tien keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. In de tweede wedstrijd van het seizoen speelde Quick 1-1 in Veghel. De Haantjes verloren de laatste wedstrijd voor de winterstop met 2-1 van VVSB en Blauw-Geel’38 won met 5-0 van JOS Watergraafsmeer, waarmee de derde plaats op de ranglijst werd vastgehouden. Quick staat op de achttiende plaats en heeft achttien punten minder verzameld.

Ambiance

Historisch gezien is voor Quick het bereiken van de tweede ronde van het TOTO KNVB bekertoernooi een nieuwe mijlpaal geweest. De jonge selectie onder leiding van Paul van der Zwaan zorgden voor een vermakelijke avond tegen de Superboeren. De ruim 2000 toeschouwers zagen een aantrekkelijke wedstrijd, waarin de profs van De Graafschap de thuisploeg niet wegspeelden. Helaas werd het binnen een minuut al 0-1 door een kopbal van Siem de Jong. De 0-2 kwam door een schot van twintig meter dat van richting werd veranderd, waardoor doelman Patrick Zunderdorp (foto) kansloos was.

Halverwege de eerste helft nam Lennaert Massar de bal vol op de pantoffel en schoot tegendraads de aansluitingstreffer binnen (1-2). Frank van der Heiden kreeg ook nog een grote kans, maar zijn schot werd gestopt. Vlak voor rust werd het 1-3 en halverwege de tweede helft 1-4. Het bekeravontuur eindigde zodoende voor Quick, maar het was een prima wedstrijd in een zeer geslaagde ambiance.