Warming-up 4e Divisie (zo): Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Alles doen om te winnen”

Slechts één keer verloor RKAVV dit seizoen en staat na de winterstop op de tweede plaats met drie punten minder dan HBS. Na het geslaagde trainingskamp in Valencia wordt komende zondag aangetreden tegen Hollandia, dat eerder dit seizoen een gelijkspel ‘stal’ in de 98e minuut. Een bijna blessurevrij RKAVV moet in Hoorn kunnen winnen.

Tekst: Pieter Donath

Tijdens het trainingskamp van 12 tot 16 januari jl. werd met 9-0 gewonnen van het Spaanse IDA Academy. Vlak voor het vertrek werd wel nuttig geoefend tegen Derde Divisieclub FC Rijnvogels uit Katwijk. Belangrijk is dat van de vele geblesseerde spelers er een aantal weer toegevoegd is aan de selectie die komende zondag kan aantreden op sportpark Juliana in Hoorn.

Prestatie

De Leidschendammers speelden de laatste wedstrijd voor de winterstop gelijk in en tegen Hoogeveen. Een knappe prestatie tegen de nummer drie, omdat liefst acht basisspelers ontbraken door blessures. Hollandia won die dag van rkvv Velsen en staat nu negende met twaalf punten minder dan RKAVV.

Trainer Maurizio Ceccucci kijkt terug op het trainingskamp, de wedstrijd tegen FC Rijnvogels, de vele blessures en stelt dat er alles aan wordt gedaan om te winnen van Hollandia.

Is het trainingskamp in Valencia geslaagd?

,,Ja het was geslaagd. We hebben prima getraind en een wedstrijd gespeeld. Daarnaast heel veel leuke dingen gedaan zoals de wedstrijd Levante – Granada bezoeken.”

Hoe nuttig was 9-0 winst tegen het Spaanse IDA Academy?

,,Eigenlijk was het niet het niveau dat we gehoopt hadden. De weerstand was ondermaats, waardoor we niet de gewenste prikkel hebben kunnen behalen.”

Wat vond je van de eerder gespeelde wedstrijd tegen FC Rijnvogels?

,,Helaas kampte FC Rijnvogels met een aantal blessuregevallen, waardoor niet het sterkste team op het veld stond. Daarom hebben wij na de wedstrijd nog wat loopvormen gedaan om iedereen evenredig te prikkelen.”

Tegen Hoogeveen ontbraken liefst acht spelers. Hoe is het nu met de geblesseerden?

,,Zoals we er nu voorstaan komen Tom Plezier en Remco Overdevest weer terug na een lange blessure. Ook Yani Bouras en Justin van Rijswijk zijn bijna fit genoeg om aan de selectie toegevoegd te worden. Ik vind het altijd klinken als een klaagzang of excuus om de geblesseerden te noemen, want ik vind het belangrijker om te benadrukken wie wel aanwezig zijn. Die jongens geef ik het vertrouwen.”

Wat kun je zeggen over komende tegenstander Hollandia?

,,In de thuiswedstrijd hadden we de voorsprong over de streep moeten trekken. Hollandia scoorde de gelijkmaker in de 98e minuut en dat was tegen de verhouding in. Zondag hebben zij het voordeel van het grasveld, maar wij zullen er alles aan doen om de wedstrijd te winnen.”

Lees verder