Warming-up 3e Divisie (zo): Mark Schuur (TOGB): ,,Spelers moeten verdere stap maken”

Zondag start TOGB het tweede deel van het seizoen 2022-2023 in de Derde Divisie. De spelersgroep heeft de afgelopen periode een trainingskamp gehad in Spanje, verschillende oefenwedstrijden gespeeld en trainingen afgewerkt om er zondag te staan in de uitbeurt in Veldhoven tegen UNA. TOGB wil in Brabant de nederlaag (1-6), die het op het eigen sportpark leed, goedmaken.

Tekst: Ron Fruining

Eind 2022 melde Mark Schuur (foto) zich bij het bestuur, dat hij per 1 maart 2023 aan de slag gaat bij de KNVB, waardoor hij aan het einde van dit seizoen afscheid neemt van TOGB. Zijn opvolger is inmiddels bekend, Jonathan Jonk.  Een vooruitblik met trainer Mark Moen.

Mark, komende zondag start de competitie met een uitwedstrijd bij UNA, dat in het eerste deel van het seizoen vijf punten meer pakte dan jullie. Waar heeft TOGB de winterstop voor benut om klaar te zijn voor deel twee van het seizoen?

,,Van de winterstop hebben we de eerste twee weken benut om de spelers vrij te geven. Even geen voetbal, om weer fris te verschijnen op de eerste training. Op 3 januari zijn wij gestart met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft en op 5 januari vertrokken wij naar Malaga voor een trainingskamp.  De voorbereiding hebben wij als staf benut om spelers fitter te krijgen en verder te werken aan de spelwijze.”

Hoe staat het met de blessures van de spelers die er al langere of kortere tijd niet bij kunnen zijn?

,,Op Youri de Winter na, heeft iedereen de training hervat. Nu is het zaak dat de spelers die terugkomen gaan wennen aan de intensiteit van trainen en spelen en weer speelminuten gaan maken.”

Jullie speelden meerdere oefenwedstrijden tijdens de voorbereiding. Wat leer je uit deze wedstrijden?

,,In deze wedstrijden hebben wij als staf gezien hoe het met de fitheid van de spelers is gesteld en dat het belangrijk is om alles als team uit te voeren, spelopvatting, keuzes maken, uitvoeren van de afspraken. Daarnaast is het voor de ontwikkeling van de spelers ook een stap die de spelers nu zelf zowel individueel als met elkaar moeten gaan maken.”

UNA was op bezoek bij TOGB slimmer en uiterst effectief. Heb je wat fout ging in deze wedstrijd bij TOGB, gebruikt om zondag niet weer dezelfde fouten te zien?

,,Zeker, maar niet alleen uit de thuisbeurt tegen UNA. De meeste ploegen waartegen wij spelen zijn effectiever en lijken meer gogme te hebben, dat is ons als staf wel bekend. De vraag is nu of de groep na de winterstop effectiever zal zijn in het benutten van de kansen, die wel gecreëerd worden, maar voor de winterstop onvoldoende benut werden. Daarnaast moet er nog beter verdedigd gaan worden als team. En voor wat betreft het gogme, dat is vooral heel veel wedstrijden spelen op dit niveau.”

Wat verwacht je van je spelers komende wedstrijd?

,,Wij verwachten dat zij als een team uitvoeren wat er gevraagd wordt om de punten te kunnen pakken in de verschillende teamfuncties.”

Lees verder