Warming-up 4D: Haagse Hout en RVC Celeritas hopen op meer punten

Rode lantaarndrager Haagse Hout gaat op bezoek bij IJVV De Zwervers. RVC Celeritas zal in de tweede seizoenshelft een betere indruk willen achterlaten, dat moet dan beginnen zaterdag in Rotterdam tegen sv Charlois.

Tekst: Peter Petit

IJVV De Zwervers – vv Haagse Hout

Een wedstrijd tussen de nummer twee op de ranglijst, IJVV de Zwervers met dertig punten slechts één punt achterstand op Graaf Willem II/VAC, tegen Haagse Hout, de rode lantaarndrager in deze klasse met slechts één overwinning op zak.

De selectie van De Zwervers heeft zich afgelopen weekeinde in Milaan voorbereid op de tweede seizoenshelft met het bezoeken van de wedstrijd Inter Milan tegen Verona (1-0), alsmede een rondleiding door het Giuseppe Meazza stadion. De Rotterdammerss kijken terug op een super weekeinde als voorbereiding op de tweede helft van de competitie, te beginnen tegen Haagse Hout.

De Haagse Hout-selectie van hoofdcoach Baris Sahin en assistent Prince Adai uit Mariahoeve bereidde zich dan weer in een luxe vijfsterrenhotel in het Turkse Antalya voor op de tweede seizoenshelft. Zaterdag moet op sportpark De Groote Stee in Rotterdam-Zuid blijken of dit trainingskamp iets heeft opgeleverd voor de pupillen van trainer Sahin, die bepaald niet boffen het bij de start van de tweede seizoenshelft op te moeten nemen tegen de al maandenlang goed draaiende Rotterdamse tegenstander.

sv Ommoord –  RVC Celeritas

Het is voor het team van RVC Celeritas-hoofdtrainer Dennis Young te hopen dat de spelers van ‘de gezelligste vereniging van Rotterdam-Oost’, sv Ommoord, vrijdagavond flink feest hebben gevierd tijdens het, door corona een jaar verlate, 100-jarig jubileumfeest van hun vereniging en daardoor wellicht minder fris aan de aftrap staan. De Rijswijkers, die op de competitieladder vijf punten voorsprong hebben op de Rotterdammers, zullen er alles aan willen doen in de tweede competitiehelft een betere indruk achter te laten dan in het eerste deel het geval was. Het verschil met het RVC Celeritas van vorig seizoen, toen het meedraaide in de top, is met zo goed als dezelfde selectie, dit seizoen echt te groot.

KSD Marine – SEV

Het bestuur van KSD Marine kon deze week met trots melden dat het contract met hoofdtrainer Henk Baggerman met een seizoen is verlengd. Ondanks de wellicht wat teleurstellende resultaten tijdens de eerste competitiehelft, resulterend in een bepaald niet florissante twaalfde plek, heeft de spelersgroep aangegeven graag met haar trainer door te willen gaan, en ook bij het bestuur leefde de wens om vakman Baggerman voor de club te behouden. Beide partijen werden het dan ook snel eens over het voortzetten van de samenwerking. Tegenstander SEV heeft één punt meer dan de ‘mariniers’, en kijkt terug op een wisselvallige eerste seizoenshelft. Van de laatste vijf wedstrijden voor de winterstop werden er drie verloren en twee gewonnen. Arbiter Leen van de Velde fluit om half drie de spelers in beweging.

Graaf Willem II/VAC – VV Moerkapelle

Bij VV Moerkapelle vonden ze de winterstop maar een hinderlijke onderbreking van de competitie. De middenmoter speelde de laatste wedstrijd voorafgaande aan de rustperiode tegen het hogergeplaatste RVC Celeritas (2-0 zege) beter dan het de periode daarvoor had laten zien en de Moerkapellenaren hadden in deze vorm met een gerust hart zonder winterstop het tweede deel van de competitie tegemoet gezien. Tegelijkertijd beseft men in het dorp met net iets meer dan duizend inwoners dat de eerste twee wedstrijden na het winterintermezzo niet mals zijn. Zaterdag tegen koploper en gedoodverfde kampioenskandidaat Graaf Willem II/VAC en daarna thuis tegen de buren van Groeneweg. De fanatieke aanhang van Moerkapelle kijkt bij haar compact spelende ploeg vooral uit naar de prestaties van de voor de winterstop uitblinkende keeper Lorenzo Stoof en aanvaller Michael Koolhaas.

Lijstaanvoerder Graaf Willem II/VAC legde in Spanje onder leiding van trainer/coach Jan de Jong tijdens een trainingskamp de basis voor een geslaagde tweede seizoenhelft.

sv Bolnes – FC Zoetemeer

FC Zoetermeer is één van de prettige verrassingen van de eerste competitiehelft in deze vierde klasse D, uitmondend in een keurige vierde plek op de ranglijst. Komende zaterdag is sv Bolnes, één na laatste in deze klasse, de tegenstander. Het team van hoofdcoach Leroy Vaes (foto) kent geen blessures, bijna iedereen is beschikbaar. Joris Bakker komt terug van een blessure, maar is nog niet wedstrijdfit. ,,Wij moeten zelf een goed niveau halen, doen we dat dan kunnen we een goed resultaat boeken tegen het voor mij onbekende Bolnes”, aldus Vaes. Zijn spelers hebben vertrouwen getankt door een goed en leuk trainingskamp even over de grens in Düsseldorf en de 1-4 winst afgelopen dinsdag bij en tegen DHC 1.

 

 

Lees verder