Warming-up 4e Divisie (zo): Cesco Agterberg: ,,Ik reken op gretig Westlandia”

Westlandia ging de winterstop in op een zevende plaats. Toch wat tegenvallend, omdat de Naaldwijkers sterk aan het seizoen begonnen. Trainer Cesco Agterberg (foto) weet wel waar het probleem lag. Zijn ploeg bereidde zich voor op de tweede seizoenshelft in het Spaanse Torremolinos.

Tekst: Ton Beije

Cesco Agterberg, die na dit seizoen wordt opgevolgd door Maurizio Ceccucci, over de eerste helft van de competitie: ,,Ik denk dat we een uitstekende voorbereiding hadden, waar alles goed op z’n plek viel. De eerste drie wedstrijden driemaal winst met vier goals per wedstrijd voor en twee tegen. Dus zes tegen in drie wedstrijden. Dit euvel werd eigenlijk onderschat, doorat we ook vrij makkelijk doelpunten maakten. Gedurende de competitie zijn er tegenstanders geweest, die onze zwakke plekken goed bloot legden. Hier hebben we eigenlijk een half seizoen gezocht naar de juiste oplossing om het aantal tegendoelpunten te tackelen. Mede door blessures en het wisselende optreden van onze eigen ploeg, hebben we dit voor de winterstop niet goed gedaan.”

Kwaliteitsverschil

Westlandia speelt zondag op De Hoge Bomen tegen De Zouaven. Kijkend naar de ranglijst zou dat een volle buit op moeten leveren. Cesco Agterberg: ,,100 % waar! Dat is ook het enige dat telt. Uit speelden we slordig, maar was het kwaliteitsverschil zeker zichtbaar. We hebben met z’n allen uitgesproken dat we de top drie willen aanvallen, dus zullen we deze wedstrijden echt moeten winnen. Ik weet nog dat de trainer van De Zouaven ons niet heel goed vond en dat het allemaal een beetje gelukkig was. Aan ons om hen te verwelkomen en te trakteren op weer een nederlaag.”

Energiek

Wat voor wedstrijd verwacht de Westlandia-trainer? ,,Ik verwacht een heel gretig en energiek Westlandia. Hoop dat ons vizier op scherp staat en dat we de lijn van de korte voorbereiding waarbij we wel de “0” hielden door kunnen trekken. We zullen de aanwezige toeschouwers een wedstrijd voor willen schotelen, waarvoor je naar het voetballen komt.”

Agterberg kan over een vrijwel fitte selectie beschikken. ,,Steve van Kesteren moeten we nog missen helaas, maar hij is wel op de weg terug en dat gaat niet lang meer duren”, laat Agterberg nog weten.

Lees verder