Warming-up 4e Divisie (zo): Ekrem Kahya (HBS): ,,Aan stand verplicht te winnen”

HBS kijkt terug op een voorspoedige eerste seizoenshelft, die de ploeg van trainer Ekrem Kahya een eerste plaats opleverde en een periodetitel. De weg is nog lang en dat realiseert de technische staf van HBS zich terdege. Zondag de lastige uitbeurt bij hekkensluiter VKW.

Tekst: Ton Beije

HBS gaat in ieder geval vol vertrouwen van start komend weekend. Ekrem Kahya: ,,Ja, we hebben er absoluut weer zin in, als het weer het toelaat dit weekend. Het jaar 2022 is voor ons goed geëindigd en we gaan er weer voor, want gisteren telt niet meer, dus kijken wij naar de dag van vandaag, alles start weer van nul af aan.”

Lastig

De eerste tegenstander is VWK uit, de hekkensluiter. Daar mag HBS eigenlijk geen misstap maken, maar RKAVV wist er ook de winst niet te pakken. Kahya: ,,Ook VKW zal goed willen beginnen aan de tweede seizoenshelft en spelen thuis. Westerbork zal ook weer blij zijn met een thuiswedstrijd. Wij gaan daarheen met maar één doelstelling en dat is de drie punten mee terugnemen naar Den Haag. Het zal lastig zat worden, maar we zijn het aan onze stand verplicht om daar te winnen en zullen daar alles aan doen.”

Band

HBS heeft een korte, maar goede voorbereiding achter de rug. ,,We zijn in Den Haag begonnen met de trainingen en hebben een kort tripje gehad naar Barcelona, waar we goed hebben kunnen trainen maar vooral de band met elkaar nog verder hebben kunnen versterken, dus dat zit wel goed”, aldus trainer Kahya. ,,We zijn er gewoon klaar voor en gaan ervoor, nog vijf lange maanden waarin weer duidelijk gaat worden wie er gaan strijden om de plekken die er toe doen.”

Compleet is de selectie van Ekrem Kahya en Marten Glotzbach nog niet. ,,We missen inderdaad een aantal spelers, maar er is wel weer voldoende kwaliteit aanwezig om met volle moed en overgave het weekend voor de winst te gaan”, aldus Kahya.

 

Lees verder