Daan van Unen stopt (voorlopig) met voetballen en vertrekt voor studie naar Zweden

Daan van Unen (foto) heeft in een gesprek met de Technische Commissie van FC ’s-Gravenzande aangegeven, dat hij aan het eind van dit seizoen voorlopig stopt met voetballen. De reden daarvoor is dat hij op zoek is naar een andere leefomgeving en voor studie naar Zweden gaat.

Daan van Unen, die in de jeugd van Rood Wit zijn opleiding heeft gehad en nog één jaar voor FC ’s-Gravenzande in de jeugd heeft gespeeld, ging op zijn elfde naar de jeugdopleiding van Sparta. Daar doorliep hij alle jeugdselectieteams, hij haalde het Nederlands elftal O15 en zat ook bij de voorselectie van Oranje O18. Hij speelde met O19 van Sparta eredivisie en zat op de bank bij het eerste elftal toen Henk Fraser trainer was. Vanwege zijn studie koos hij ervoor om in het seizoen 2020-2021 terug te keren naar zijn oude club FC ‘s-Gravenzande.

Blessure

Door corona en een vervelende schouderblessure kwam hij dat seizoen niet aan spelen in de hoofdmacht op het Juliana sportpark toe. Het seizoen erna werd hij een vaste waarde voor het eerste elftal en ook dit seizoen is de linksbenige verdediger een nauwelijks te passeren man. Zijn tomeloze inzet, zijn slidings en de drive om elke aanvaller uit de wedstrijd te spelen, zullen de Westlanders zeker gaan missen.

Lees verder