DSO trekt Dennis Olman aan als nieuwe hoofdtrainer

Met ingang van het seizoen 2023-2024 is Dennis Olman de nieuwe hooftrainer van DSO. De clubleiding en de in Zoetermeer woonachtige Olman hebben overeenstemming bereikt over een éénjarig contract op Sportpark Bentwoud.

Na een zorgvuldige gevolgde procedure door de Technische Commissie en na gesprekken met een afvaardiging van de selectie is een positief advies uitgebracht aan het bestuur. Voor Bert de Best (volgend seizoen Technisch Manager) is Dennis Olman geen onbekende aangezien hij al enige tijd als trainer meeloopt. ,,Dennis kenmerkt zich door zijn gedrevenheid en vakbekwaamheid. Hij communicatief vaardig wat wij een belangrijk eigenschap vinden als trainer. Dennis heeft een duidelijke visie en is bedreven in het werken met videoanalyses waar wij bij DSO de volgende stappen in willen zetten”, aldus De Best op de clubsite.

Blij

Dennis Olman (56) is blij met zijn benoeming bij DSO: ,,Zeker gezien het feit dat deze mooie vereniging en ik in de afgelopen jaren al regelmatig met elkaar in contact zijn geweest, zowel tijdens competities waarin wij elkaars tegenstanders waren, maar ook in 2015 toen wij al bijna tot een overeenkomst waren gekomen, wat in de eindfase toen nog niet zo mocht zijn.”

DSO is dus de volgende club in de loopbaan van Olman, die eerder als trainer actief was bij DWO (huidige club), DoCoS, RVC’33, GDA, GHC, FC Boshuizen en PEC Den Haag. Als speler droeg Olman het shirt van PEC Den Haag, DUNO, VUC en in de jeugd van Quick-Steps.

Pittig

Het hernieuwde contact tussen DSO en Olman dateert van half december waarin de uitnodigingen verstuurd zijn na een selectieprocedure naar de kandidaten voor de ontstaande vacature van hoofdtrainer bij DSO. ,,Deze gesprekken heb ik als zeer prettig, maar ook pittig ervaren waarin echt alles op tafel ter sprake is gekomen waaruit bleek dat de club zeer zorgvuldig te werk is gegaan. Dit bevestigde bij mij dat de vereniging ook buiten de sensationele sportieve groei die het doormaakt ook tegelijkertijd liet zien dat er organisatorisch enorme stappen gemaakt zijn, waaruit dan weer ambitie spreekt. In het verlengde hiervan heb ik een zeer positief gevoel overgehouden aan de verschillende gesprekken met de leden van de TC en de plannen die zijn uitgesproken over de richting die men met de vereniging op wil gaan”, aldus Dennis Olman.

(Foto’s: DSO)

Lees verder