Rob de Lange (VUC): ,,We moeten wat zakelijker gaan spelen”

VUC kende door alle ellende vooraf een slechte start van het seizoen. De club zag veel spelers vertrekken, maar ook een vracht nieuwelingen naar het Kleine Loo komen, alsmede een nieuwe trainer, Rob de Lange (foto), die jarenlang actief was bij het Delftse DHC.

Tekst: Ton Beije

Vlak voor het begin van de tweede seizoenshelft even bijpraten met trainer Rob de Lange. Hoe kijkt hij terug op de eerste helft van de competitie van zijn ploeg? De Lange: ,,Wij hebben een teleurstellende seizoenstart gehad. De eerste vijf wedstrijden werden verloren, maar het vertoonde spel was bijna alle wedstrijden acceptabel en wij als staf zijn daarop doorgegaan met als resultaat dat we in de zes wedstrijden daarna tien punten hebben gehaald.”

Terecht

Dus de plek die VUC nu inneemt is een terechte, de voorlaatste met één punt achterstand op HVV en sv Honselersdijk? ,,De plek waar je staat is altijd terecht”, laat De Lange resoluut weten. De verschuiving van het zondag- naar het zaterdagvoetbal juicht De Lange toe. ,,Dat vind ik inderdaad een goede zaak, je hebt meer derby’s, kortere reisafstanden, meer publiek, dus alleen maar winnaars.”

Stappen

De tweede helft van de competitie staat voor de deur. VUC begint vanmiddag met een thuiswedstrijd tegen het Leidse UVS, dat maar twee punten meer heeft. De bewoners van Het Kleine Loo kunnen dus gelijk al een stap voorwaarts maken. Wat verwacht Rob de Lange van zijn ploeg in het tweede competitiedeel? Hij: ,,We moeten wat zakelijker gaan spelen en zo snel mogelijk van de onderste plaatsen weg zien te komen.” De basis moet daarvoor zijn gelegd tijdens een trainingskamp dat VUC heeft belegd op Gran Canaria en dat De Lange als zeer geslaagd wil betitelen.

Lees verder