Die Haghe reikt onderscheidingen uit tijdens nieuwjaarsreceptie

Op de nieuwjaarsreceptie – de eerste die weer kon na de coronaperiode – had Die Haghe de mogelijkheid stil te staan bij het 70-jarig jubileum van het lid Wijnand Kraaijestein sr. Ook werd Theo de Wit, geen onbekende in het Haagse voetballand, tot Erelid benoemd voor al zijn inspanningen voor de club in zijn inmiddels 60-jarig lidmaatschap.

Er bleek een imposante lijst van mensen te zijn die 25, 40, 50 en ook 60 jaar lid van Die Haghe zijn en die de daarbij behorende eretekens en versierselen opgespeld kregen. Het is tegenwoordig toch bijzonder dat mensen zo lang trouw blijven aan hun vereniging en daar graag als vrijwilliger bij betrokken willen blijven.

Tijdens zijn speech op de nieuwjaarsreceptie kon voorzitter Ton van der Starre kort terug, maar vooral vooruitblikken. Bijzonder was ook de huldiging van Wijnand Kraaijeveld senior (foto hieronder), die zelfs zeventig jaar lid van sv Die Haghe is. Een unieke mijlpaal, ook voor een oude Haagse vereniging zoals Die Haghe.

Daarnaast werd Theo de Wit, zelf ook al een krasse 60 jaar lid van de club, benoemd tot Erelid van Die Haghe, voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging; van trainer van een jeugdteam tot zijn penningmeesterschap en van alles daar tussenin (foto boven).

Ontwikkelingen

In zijn vooruitblik voor 2023 maakte Ton van der Starre een mooi rondje langs de velden waarbij de diverse plannen en ontwikkelingen de revue passeerden. Hij stond stil bij het nieuwe gebruik van de multifunctionele ruimte, de aanzet voor een nieuw kunstgrasveld en de eerste schreden op de lange weg naar nieuwe kleedkamers. Duidelijk is wel dat de vereniging een dynamische ontwikkeling blijft doormaken en vooral ook op het gebied van het vrouwenvoetbal, waar het zich tot de grootste verenigingen van Nederland mag rekenen.

100-jarig bestaan

Een belangrijk aandachtspunt was toch wel het aankomend 100-jarig bestaan, dat Die Haghe op 1 november 2023 zal bereiken. Een groep enthousiaste vrijwilligers is druk aan het werk om daar een groot feest van te maken.

Lees verder