Zaterdag 5B: GSC ESDO loopt over WIK heen, REMO langs Wanica Star

Koploper GSC ESDO schoof met groot gemak stadsgenoot WIK aan de kant. Achtervolger ONA zag haar wedstrijd afgelast worden en dit gold ook voor Quick dat bij De Ster zou spelen. REMO won het duel bij Wanica Star. Toofan en SVO Buytenpark verloren met grote cijfers.

Tekst: Roland van der Linden   |   Foto’s: Aad van der Knaap

GSC ESDO – WIK

GSC ESDO was een maatje te groot voor WIK, dat een complete off-day had. De thuisclub boekte een duidelijke 8-1 overwinning in het duel dat prima geleid werd door arbiter Frank van Polanen. Het doelpunt van WIK kwam op naam van Joey Doorschodt. Namens GSC ESDO scoorden Abdullah Achabar, Hussein, Mo Achalhi en Djamal Boerstra. In de tweede helft waren Nordin Zambin, Hussein, Yassine Loukili en Djamal Boerstra doeltreffend.

Wanica Star – REMO

In de eerste helft was Wanica Star de betere ploeg. Wanica Star kreeg een paar goede kansen, maar kon de keeper van REMO niet passeren. Na de doelwisseling had REMO haar zaken beter op orde. REMO heerste en won het duel met 0-2. De 0-1 kwam op naam van Samir Ofakkir, waarna Taylor Schotte de 0-2 aantekende. Schotte miste in het duel nog een strafschop. Wanica Star eindigde het duel met tien man na een rode kaart voor haar keeper.

SVO Buytenpark – Gouderak

In Zoetermeer speelde SVO Buytenpark een dramatische openingsfase. Binnen acht minuten stond het team van trainer Francis Janse al met 0-4 achter. Bij rust was de score al opgelopen naar 1-6. Fabian Bruster scoorde uit een strafschop voor SVO Buytenpark. In de tweede helft hield de thuisploeg de schade beperkt. Beide teams scoorden één keer, waardoor het duel in 2-7 eindigde. Zakaria Ktitu was nog trefzeker voor SVO Buytenpark.

Toofan – Moordrecht

Voor Toofan viel er weinig eer te behalen in het duel met Moordrecht. Op Ockenburgh moest Toofan met 2-7 het onderspit delven. Vitin Dhoen nam beide treffers van de Haagse ploeg voor zijn rekening.