Zaterdag 4D/4E: Monsterzeges Graaf Willem II VAC en RVC Celeritas

In de vierde klasse D gaat Graaf Willem II/VAC gewoon door met wat de ploeg van trainer Jan de Jong (foto) eigenlijk al het gehele seizoen doet: winnen. Hekkensluiter Haagse Hout had alles tegen in het duel tegen lijstaanvoerder IJVV de Zwervers.

Tekst: Peter Petit

4e klasse D

Graaf Willem II VAC – Moerkapelle

Een goed spelend Graaf Willem II VAC gaf Moerkapelle gedurende de hele wedstrijd weinig kans, maar scoorde er zelf wel lustig op los. In de eerste helft leek van een monsterscore nog geen sprake. Met ‘slechts’ twee doelpunten ging men aan de thee. Voor de thuisploeg hadden Luuk Evenhuis (vijfde minuut) en Laurens Bentvelzen (ha een half uur) het net getroffen. In de tweede helft werd het klassenverschil pas echt duidelijk. Sam Jellema (55e minuut), Luuk Evenhuis (61e minuut), Jacky Adam (70e minuut) en Bos Huiskes bepaalden de eindstand op 6-0.

sv Ommoord – RVC Celeritas

RVC Celeritas verpletterde sv Ommoord met 0-5 en begon goed aan de tweede seizoenshelft met de doelpuntenmachine. Jergo Leijdekkers heeft getuige zijn hattrick zijn goede vorm van afgelopen seizoen weer teruggevonden. Ook Andres ‘Lelle’ Manuele en oud-Haaglandia-speler Sami Boussetta vonden in Ommoord het net voor de Rijswijkers. Volgende week wacht voor de rood-gelen de thuiswedstrijd tegen kampioenspretendent Graaf WIllem II VAC.

IJVV de Zwervers-Haagse Hout

Rode lantaarndrager Haagse Hout kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd tegen de nummer twee op de ranglijst, het Rotterdamse IJVV de Zwervers, die het vooral gemunt hadden op Deniz Sahin. De zoon van trainer Baris Sahin was een continue een dreiging voor De Zwervers, die het dan ook op hem hadden gemunt. De Rotterdamse flankverdedigers wisten geen raad met het spel van Sahin junior. Hij werd zelf zodanig aangepakt dat na afloop van de negentig minuten een bezoek aan het ziekenhuis voor het maken van foto’s noodzakelijk was. Iedereen zag de overtredingen van de Rotterdamse defensie, behalve de scheidsrechter, die niets voelde voor het geven van een kaart of het fluiten voor een strafschop. Bij een 3-0 stand in het voordeel van de thuisploeg gaf Bak Burak Huyu nog enige glans aan deze middag voor de ploeg uit Mariahoeve. Voor de rest was het een wedstrijd om snel te vergeten.

Afgelast

Het duel tussen Bolnes en FC Zoetermeer werd afgelast. Ook de strijd tussen KSD Marine en SEV ging niet van start.

4e Klasse E

Maasdijk – MSV’71

In de vierde klasse E eindigde de Waterweg-derby tussen Maasdijk en MSV’71 onbeslist. De derby speelde zich dit seizoen af in de middenmoot van deze vierde klasse en dat is in het verleden wel eens anders geweest.  Maasdijk kwam in de twintigste minuut op een 1-0 voorsprong. Wouter Boers rondde een heerlijke aanval doeltreffend af. Vlak voor tijd scoorde Matthijs Jansen de gelijkmaker: 1-1.