Zaterdag 3B: Koploper Sportclub Monster bouwt voorsprong verder uit

Voor Sportclub Monster was het een prima speelweekeinde. Zelf won de lijstaanvoerder met groot verschil van Sportclub Madestein om vervolgens te vernemen dat achtervolgers Verburch, Naaldwijk en Lyra punten verspeelden. MVV’27 kwam wel tot winst.

Tekst: Roland van der Linden           |     Foto’s: Danny Ploegaert

Sportclub Monster – sv Madestein

Op Sportpark Polanen kwam de thuisploeg al na een minuut op voorsprong door een treffer van Thijme van der Arend. Sportclub Monster bleef aandringen, maar kreeg na een handsbal een strafschop tegen waaruit de 1-1 werd gemaakt. De Westlanders herpakten zich van de tegenslag en liepen weg naar een 5-1 voorsprong bij rust. Jordi van Maanen (2x), Jurgen Warbout en Jesper Warbout waren trefzeker.

In de tweede helft voerde de formatie van trainer Marco Meijer de score verder op. Jurgen Warbout, Bink de Brabander, Jordi van Maanen en Ruben de Groot schoten Sportclub Monster naar een 9-1 zege op hekkensluiter sv Madestein.

KMD – MVV’27

MVV’27 won op dinsdag met ruime cijfers van Zuid-West DH en was nu net te sterk voor KMD. Door de overwinning klom de club uit Maasland naar de derde plaats. Met bijna een half uur op de klok kwam MVV’27 op een 0-1 voorsprong en drie minuten later volgde de tweede treffer. Michael Berrevoets en Lourens van Rooijen waren scherp in de afwerking. Nog voor rust kwam KMD terug in het duel. Sam Haghighat bepaalde de stand op 1-2. In de tweede helft konden beide teams het net niet meer vinden, waardoor de stand 1-2 bleef.

Naaldwijk – Verburch

Uit het Westlandse onderonsje tussen Naaldwijk en Verburch kwam geen winnaar voort. In de 24e minuut nam Naaldwijk de leiding in het duel. Een voorzet van Tim Zwinkels werd door Yorrick van Leerdam vakkundig afgemaakt: 1-0.

Halverwege de tweede helft kwam viel de 2-0 door een fraaie kopbal van opnieuw Zwinkels. In de laatste zes minuten kwam Verburch toch nog op gelijke hoogte. Uit een strafschop schoot Vince van der Knaap de 2-1 binnen voor de ploeg van trainer Harry Akkermans, waarna Ilhan Senturk voor de 2-2 eindstand zorgde.

Lyra – Duindorp sv

In de eerste helft kwam Lyra na een kwartier op voorsprong tegen Duindorp sv. Marc den Toom stelde Roy van der Sar in de gelegenheid de 1-0 in te koppen. Vijf minuten voor de rust was het Van der Sar die bal aan Den Toom gaf en was de 2-0 een feit. De vreugde was van korte duur. Twee minuten later schoot Jeremy Keus de aansluitingstreffer binnen. In de 70e minuut kwam Duindorp sv langszij. Dylan Verbaan was verantwoordelijk voor de gelijkmaker: 2-2.