Zaterdag 2E: Vitesse Delft slaat na rust toe tegen Westlandia

Het weer leek aanvankelijk roet in het eten te gooien, maar de sneeuw en de harde ondergrond werden kennelijk op tijd verjaagd door de zon die het veld , spelers en supporters met een aangename temperatuur wist te strelen!

Tekst: Nick Praagman       |      Foto’s: Bert Tielemans & Moshe Amsalem

De inzet van beide teams was groot en veel duels werden uitgevochten. In de eerste helft leek Westlandia de sterkere ploeg te zijn, maar dat kwam niet tot uiting in het spel qua afronding. (Foto’s onder: Bert Tielemans)

De ruststand was dan ook 0-0. Een paar keer gingen beide ploegen wel iets te hard het duel in, maar de scheidsrechter liet dat toe. Na de rust werd er beter gespeeld en ontstonden er bij beide ploegen kansen. Het was in de 66e minuut dat het eerste doelpunt viel, toen door de scheidsrechter een penalty in het voordeel van Vitesse Delft werd gegeven. Rik Burgering wist deze kans te benutten en de stand, 1-0 voor de thuisclub, was een feit na 65 minuten.

Toch was het feest nog niet afgelopen: Dezelfde Rik Burgering kwam vijf minuten voor het einde via een fraaie doorsteekpass op Dominique Ariës weer in beeld. Ariës wist met die mogelijkheid wel raad en rondde behendig af: 2-0. (Foto’s onder: Moshe Amsalem)

Hiermee was het kruit verschoten aan bij beide zijden. Opgemerkt dient te worden dat keeper Lennart van den Hengel van de gastheren een sterke partij speelde en liet zien een goede en accurate doelman te zijn.