Zaterdag 1B: VUC pakt volle buit na bizarre slotfase

Na de winterstop kon de competitie hervat worden. Beide ploegen stonden er nog niet goed voor. Met maar een enkele punt verschil beloofde het een spannend duel te worden. Om half drie werd er afgetrapt aan Het Kleine Loo onder leiding van scheidsrechter Greveling.

Tekst: Marlon Taal

In de openingsfase was het UVS dat als eerste dicht bij een doelpunt zat. Maar na acht minuten te hebben gespeeld ging de bal op de stip voor de gastheren. En die mogelijkheid werd benut door Quinten van der Kraaij: 1-0. Het waren de gasten die na de achterstand weer tot een paar kansen kwamen, maar geen enkele inzet kon het net raken. VUC kon profiteren van de kansen die de tegenstander niet afmaakte en kon daardoor zelf gevaarlijk worden en dat werd ook beloond. Jordy Brouwer kon namens zijn ploeg de 2-0 binnentikken. Het leek UVS wakker te schudden, want nog geen vijftien minuten later was daar dan eindelijk het antwoord van de gasten. Jeffrey van Kempen was verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer: 1-1. Na vijfenveertig minuten te hebben gespeeld was de ruststand 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Kansen

De bezoekers begonnen de tweede helft met genoeg kansen. Nog geen vijftien minuten na de herstart kwam daar dan de gelijkmaker. Roy van Zuidewijn maakte de 2-2 op aangeven van Van der Wilden. Na de treffer waren het de gasten, die de wedstrijd domineerden. Er kwam kans op kans, maar die werden niet benut door UVS. Dan compleet tegen de verhouding in kwam daar in de slotfase de beslissing van de thuisploeg. Djamairo Rigters (foto) was de man van de treffer: 3-2. Met ruim zes minuten extra tijd vond leidsman Greveling het genoeg, het bleef bij 3-2.