Zaterdag 4A/4C: PGS/VOGEL wint topduel van DUNO, BMT naar tweede plaats

In 4A verloor BSC’68 haar leidende positie door bij Teylingen niet verder dan een 0-0 gelijkspel te komen. De koploper van 4C deed het een stuk beter. PGS/VOGEL was DUNO te slim af. BMT versloeg Semper Altius en passeerde DUNO op de ranglijst.

Tekst: Roland van der Linden         |    Foto’s: Franca Dobbe

4e klasse A

Teylingen – BSC’68

In Sassenheim kwam BSC’68 niet tot winst tegen Teylingen. De wedstrijd eindigde zoals die begonnen was. Door het 0-0 gelijke spel zakte BSC’68 naar de tweede plaats. Zevenhoven is nu lijstaanvoerder op doelsaldo door een zege op Woubrugge: 5-2.

4e klasse C

DUNO – PGS/VOGEL

Op eigen veld maakte DUNO het koploper PGS/VOGEL flink lastig. In de 23e minuut opende Jimmy Kipp de score voor de thuisploeg en de 1-0 bleef tot aan de rust op het scorebord staan. Tien minuten in de tweede helft kreeg Kipp de rode kaart voorgehouden.

DUNO hield lang met tien man stand, maar moest in de slotfase twee treffers incasseren. Het was onduidelijk wie de 1-1 scoorde, maar Max de Bruin nam de winnende treffer van PGS/VOGEL voor zijn rekening: 1-2. Door de winst blijft de ploeg van trainer Vita Lorente de koploper.

BMT – Semper Altius

Op het moeilijk bespeelbare veld van BMT moesten beide teams in het ritme komen na de winterstop. BMT oogde niet scherp, waardoor Semper lang in de wedstrijd bleef. Pas in de 38 minuut kwam de Haagse ploeg op een voorsprong door een doelpunt van Akif Eren. Nog voor de rust werd het gelijk. Een bal werd niet goed weggewerkt door de verdediging. Justin Wenkenbach aarzelde niet en schoot knap binnen: 1-1. Na de thee ging BMT vol voor de aanval en kreeg enkele grote kansen. Pas in het laatste kwartier kon de thuisploeg afstand nemen door twee treffers van Vinicius Da Cruz: 3-1.

ODB – Vredenburch

De thuisclub speelde een sterke eerste helft en stond bij de rust verdiend met 0-1 voor door een eigen doelpunt van Vredenburch. ODB, dat de eerste helft geen kans weggaf, had meer moeten scoren, maar kwam niet verder dan 0-1. Na de thee kwam Vredenburch op gelijke hoogte door een treffer Ener Nikocevic. De arbiter negeerde in twee situaties voorafgaand aan de treffer het vlagsignaal van de ODB-grensrechter. ODB, dat de betere ploeg was, herpakte zich goed en kwam op 2-1 dankzij Michael Dirksen. In de slotfase kwam Vredenburch weer langszij via Jordy van Wanrooij: 2-2.

GDA – Quick Steps

Bij GDA speelde aanvoerder Dennis Lubout zijn 900e wedstrijd voor de hoofdmacht. De thuisclub  was duidelijk de betere ploeg in de wedstrijd, maar miste vijf goede kansen in het eerste half uur. Quick Steps kreeg daarna haar eerste kans, maar doelman Alessandro Visser redde vakkundig. Na rust opende Jeroen Mantel de score voor GDA en stelde Femi Aboh Michael van Zwam in staat om de 2-0 binnen te schuiven.  Met nog tien minuten te spelen werd het nog spannend nadat Marcel van der Spek de 2-1 had binnengeschoten. Uiteindelijk eindigde het duel in 3-1. Een minuut later scoorde de ingevallen Vince Vermeulen met zijn eerste balcontact de beslissende treffer.

sv Erasmus – sv Loosduinen

sv Loosduinen klom naar een plek in de middenmoot door een dikke zege op sv Erasmus. De thuisspelende formatie van trainer Patrick Vink werd bij rust al op een 0-2 achterstand gezet door doelpunten van Tom Vrieling en Bart Ruwaard, die nog wel een strafschop miste. Tom Vrieling dacht nog de 0-3 binnen te schieten, maar de treffer werd afgekeurd vanwege hands. In de tweede helft waren opnieuw Ruwaard en Vrieling trefzeker en liep de score op naar 0-4. sv Erasmus kreeg nog een rode kaart maar kon in de slotseconden toch nog de eer redden: 4-1.

VCS – RAS

RAS boekte op vreemde bodem een fraaie 2-3 overwinning op VCS na een 1-1 ruststand. Edwin Sintim scoorde voor rust namens RAS. In de tweede helft waren Abou Sidibe en Mucahit Torun trefzeker voor de winnende bezoekers.