Zaterdag 1B: sv Honselersdijk maakt tien treffers vol tegen DHC

Op een goed bespeelbaar veld en onder een stralende zon bleek het tijdens de wedstrijd tussen sv Honselersdijk en DHC toch wel ijzig koud bij de hervatting na de winterstop. De winter lijkt echter nu pas begonnen te zijn. De vraag voor de relatief weinige toeschouwers was uiteraard hoe de twee teams de winterstop hadden doorstaan.

Tekst: Wicher Schreuders           |      Foto’s: Koos Ophorst

Rode lantaarndrager DHC kwam verrassend goed uit de startblokken. De aanvangsfase gaf een bijna voortdurend een DHC in balbezit en in de aanval te zien, waarbij sv Honselersdijk zich moest beperken tot defensieve activiteiten. De groen-zwarte buitenspelers Enoch Anomgbor en Mo Chokoud waren dreigend door hun snelheid en diepgang, althans in die beginfase. Bij een snelle Delftse aanval werd een overtreding gemaakt op Brahim Karoumi, waarvoor scheidsrechter Bas Persoon terecht een vrije trap toekende. Deze werd net buiten het strafschopgebied genomen door Iliass Oukhattou, maar de bal verdween over het doel van goalie Quinten van der Helm.

Even later ging een dreigende voorzet van Enoch Anomgbor voorlangs het Westlandse doel zonder dat één van de DHC-ers daar gevaarlijk kon worden. Na acht minuten de eerste serieuze aanval van sv Honselersdijk, die direct al de 1-0 opleverde door Steyn de Bruijn, die zich behendig vrij draaide en in de verre hoek schoot. Op dat moment tegen de verhoudingen in, maar de cijfers tellen. DHC bleef het redelijk doen en kreeg na 29 minuten zijn beste kans. Een door Uzeill Koempai genomen hoekschop kwam goed voor het doel, waarbij de inkomende Zakaria el Barzouhi gevaarlijk werd, maar één van de sv Honselersdijk-spelers kon de bal ternauwernood van de doellijn halen.

Daarna werd de thuisclub geleidelijk aan steeds sterker en viel DHC ver terug, hoewel het nog lang slechts 1-0 bleef. Pas na 38 minuten kwam de 2-0 op het bord na een mooie actie van aanvoerder Tom van Veen, die keurig inschoot. Kort voor de rust leek DHC-er Enoch Anomgbor nog enigszins gevaarlijk, maar eerst ging de bal slechts voorlangs, terwijl daarna doelman Quinten van der Helm de volgende inzet van Anomgbor over het doel kon tikken. In de blessuretijd van de eerste helft was het Steyn de Bruijn die diepgaand alleen voor DHC-keeper Kaan Emre Kocak kwam, waarna Kocak in eerste instantie redding bracht, maar in de rebound scoorde De Bruijn alsnog de 3-0. Daarmee kwam het rustsignaal.

Na de doelwisseling ging het vrij snel met een hele serie doelpunten. Binnen twintig minuten na de spelhervatting werden vier doelpunten gescoord door de thuisclub. De doelpuntenmakers waren achtereenvolgens Steyn de Bruijn, invaller Lars Ammerlaan, opnieuw Steyn de Bruijn (zijn vierde treffer) en aanvoerder Tom van Veen. Na 69 minuten kreeg Luke Groenenboom de bal eenvoudig door een tegenstander in zijn voeten gespeeld en dat betekende de 8-0. DHC kon slechts sporadisch nog wat terug doen. Zo belandde na 71 minuten een schot van de ingevallen Faisal Bannis via het lichaam van een tegenstander op de paal, terwijl na 83 minuten sv Honselersdijk-doelman Van der Helm redding moest brengen op een inzet van dezelfde Bannis.

Intussen viel na 81 minuten misschien wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd toen Tom van Veen via een halballetje de inkomende Kevin Bogaards in stelling bracht en deze van net binnen het strafschopgebied de bal in de kruising joeg: 9-0. sv Honselersdijk vervolgde haar jacht op de tiende treffer, terwijl DHC dit juist probeerde te voorkomen. Kort voor het eindsignaal lukte het de thuisclub dan toch nog net om het tiental vol te maken. Tom van Veen bracht dit doelpunt (zijn derde) op zijn naam via een soloactie recht door het centrum: 10-0. Een monsteruitslag waar het in de beginfase van de wedstrijd zeker niet naar uitzag. Immers, de groen-zwarten begonnen verrassend goed aan de wedstrijd, terwijl het tot kort voor de rust lang 1-0 bleef. De meeste doelpunten vielen in een vrij korte fase na de doelwisseling. sv Honselersdijk was terecht blij met de overwinning en dan ook nog eens met deze score. Scheidsrechter Bas Persoon had een probleemloze middag in een sportief duel.