Zaterdag Vierde Divisie: FC ’s-Gravenzande met lege handen tegen sv Poortugaal

De eerste wedstrijd na de winterstop reisde FC ’s-Gravenzande af naar sv Poortugaal. De thuiswedstrijd werd nipt met 3-2 gewonnen. Het onderlinge verschil op de ranglijst is maar vier punten. sv Poortugaal staat met 21 punten op de negende plaats en FC ’s-Gravenzande met 25 punten op de zesde.

Tekst: Jan Hoogenraad          |       Foto’s: Pieter Vermeer

Ongetwijfeld zullen de gedachten nog teruggaan naar vorig seizoen, toen FC ’s-Gravenzande heel weinig had in te brengen en met een 6-1 nederlaag weer naar huis werd gestuurd, mede omdat doelman Jurrian Jouvenaar kort voor rust na zijn tweede gele kaart van het veld moest. Het is altijd weer afwachten hoe de ploegen uit de winterstop komen, maar het zal voor de ’s-Gravenzanders geen makkelijke wedstrijd worden was vooraf de veronderstelling.

Het werd dan wel niet zo’n grote uitslag als vorig seizoen in Poortugaal, maar weer stond FC ’s-Gravenzande na afloop met lege handen. Een eerste poging voor de thuisploeg van Jeffrey Duijnstee bleef nog zonder resultaat, maar de tweede keer was wel raak. Björn Wagenaar stond ineens helemaal vrij en kon de bal vlak naast de paal binnenschieten: 1-0. Een minuut later was hij weer kansrijk, maar kon het toen niet afmaken en schoot naast. Na bijna twintig minuten kon Jeffrey Duijnstee de bal uit de draai inschieten, maar zijn inzet ging naast. Hierna kreeg ’s-Gravenzande wat meer grip op de wedstrijd en kreeg ook kansen. Een eigenlijk niet te missen kans voor Yuri Westhoff bleef zonder resultaat. In plaats van zelf te schieten legde hij de bal breed en daar stond nou net niemand die het laatste tikje kon geven. Uit een afgeslagen hoekschop schoot Roy van Beek maar rakelings over en ook Patrick Fonseca kon een keer uithalen, maar werd via de verdediging van sv Poortugaal tot hoekschop verwerkt. Het was tien minuten voor rust de thuisploeg die op een 2-0 voorsprong kwam. Na een snelle counter liep doelman Jurrian Jouvenaar ver zijn doel uit, raakte de controle kwijt en kon Gerwin Lake de bal eenvoudig binnenschieten.

Met twee wissels in de rust, Joseph Goncalves en Pascal Broch voor Rick Boers en Angelo Zwirs, probeerde FC ’s-Gravenzande wat terug te doen. Een eerste poging van Goncalves bleef zonder resultaat en werd door de verdediging van de thuisploeg weggewerkt. Het was sv Poortugaal dat in de 54e minuut na een snelle counter op een 3-0 voorsprong kwam. Op aangeven van Gerwin Lake stond Björn Wagenaar helemaal vrij voor het doel en maakte het prima af. Het was in het resterende deel van de wedstrijd FC ’s-Gravenzande dat veelvuldig op de helft van sv Poortugaal speelde, kreeg ook kansen, maar wist maar moeilijk een opening te vinden. Tegenvaller was het uitvallen van Roy Vermolen met een blessure, zijn vervanger was Dan van Unen. Twan van Meerten zag zijn inzet vervolgens over de lat gaan, een schot van Yuri Westhoff vloog ook over en een snoeiharde uithaal van hem werd door doelman Marvin Nootenboom fraai over getikt. Nadat de doelman een schot van Frank Broos nog had gestopt, kwam er toch nog een treffer voor FC ’s-Gravenzande. Op aangeven vanaf de rechterkant door Joseph Goncalves wist Twan van Meerten de bal eenvoudig binnen te schieten: 3-1. Met nog zes minuten op de klok en wat blessuretijd probeerde FC ’s-Gravenzande nog dichterbij te komen, maar de creativiteit om door de verdediging van de thuisploeg te komen ontbrak en het zat ook niet echt mee.