Tweede Divisie: Scheveningen moet punten achterlaten in Hardenberg

Scheveningen moest zaterdag op bezoek in De Boshoek, de thuishaven van het hooggeplaatste HHC Hardenberg. Na een ruststand van 2-0, trokken de gastheren uiteindelijk met 3-1 aan het langste eind en moest Scheveningen dus de lange terugreis aanvaarden met nul punten in de tas.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen had ook de pech, dat het al snel in de wedstrijd op een 1-0 achterstand kwam. Na een Scheveningse ingooi werd er knullig balverlies geleden, waarna Matias Jones richting doel kon opstomen en HHC Hardenberg koeltjes op een 1-0 voorsprong kon zetten. Voordat Scheveningen zich goed en wel in de wedstrijd kon spelen, stond binnen het kwartier ook al de 2-0 op het scorebord. Uit een hoekschop kopte Serge Fatima hard binnen.

Blessure

Na een half uur lag het spel even stil omdat Scheveningen-doelman Sven van der Maaten (foto) aan een blessure moest worden geholpen. De sluitpost kon het duel gelukkig wel vervolgen. Veel bijzonders was er niet te melden uit het laatste kwartier van de eerste helft, dus konden beide teams aan de thee met die 2-0 stand.

Wissels

Na rust kwam Scheveningen met dezelfde elf spelers weer in het veld, want trainer John Blok had nog geen aanleiding gezien om zijn ploeg te wijzigen. Nadat eerst HHC Hardenberg na 65 minuten twee wissels in het veld had gebracht, was het ook het moment voor Blok om twee spelers naar de kant te halen. Robert van Koetsveld en Tim Peters verlieten het speelveld en voor hen kwamen Maarten Rieder en Barry Rog.

Barry Rog

Slot

Een kwartier voor tijd werd het duel door de thuisploeg definitief in het slot gegooid. Matthijs Hardijk verscheen oog-in-oog met doelman Van der Maaten en liet de bal beheerst in het Scheveningse doel verdwijnen: 3-0. Vier minuten later deden de bezoekers iets terug. Op aangeven van Gautam Kalpoe scoorde invaller Barry Rog de 3-1. Scheveningen zag geen kans, ondanks vijf minuten extra speeltijd, om dichterbij te komen en mocht HHC Hardenberg in de eerste wedstrijd na de winterstop dus weer drie punten bijschrijven.