Zaterdag 1B: sv Nootdorp komt niet goed uit startblokken na winterstop

Na een lange winterstop en een geslaagd trainingskamp in de Algarve (Portugal) heeft Valken ’68 een 2-0 overwinning behaald op sv Nootdorp, dat zich ook in zonniger oorden voorbereidde. Met deze verdiende overwinning werd de vierde plaats op de ranglijst behaald door Valken’68 en het blijft daardoor meespelen in de top.

Tekst: John Carlier

Op een zonovergoten sportpark ’t Duyfrak, maar wel onder koude weersomstandigheden, gaf Valken’68 een vervolg aan de competitie tegen sv Nootdorp. In de voorbereiding hierop zijn wel twee oefenwedstrijden gespeeld waarbij een opvallend resultaat werd geboekt van een 2-1 winst tegen Tweede Divisionist Scheveningen. Er waren nauwelijks blessures, nog wel één geschorste. Allemaal feiten die de basis vormden voor een goede start en een goed resultaat op de eerste speeldag na de winterstop.

Aftasten

De eerste minuten was het nog elkaar aftasten waarbij het eerste gevaar op conto van sv Nootdorp kwam. Een dieptepass werd in de twaalfde minuut onderschept door Jeremy Burke en vanuit zijn voorzet had Pim Hulst de mogelijkheid om de 0-1 op het scorebord te zetten, maar zijn kopbal ging net over. Valken’68 had hier snel een antwoord op, maar het doelpunt dat in de zestiende minuut werd gemaakt werd met de hand ingeslagen en afgekeurd wat Lars Wietsma de gele kaart kostte. Bij deze overtreding blesseerde hij ook verdediger Peter LoMonaco. Na behandeling kon het spel worden voortgezet.

Paal

Halverwege de eerste helft gaf Thijs den Hollander een perfecte pass in de diepte die door Samet Arikan werd onderschept en met een handige beweging draaide hij om de verdediger heen om de bal vervolgens over keeper Michael de Leeuw (foto) te liften. Zijn lob belandde echter tegen de paal en kon de verdediging de bal rustig wegwerken. Na een half uur was het weer de beurt aan sv Nootdorp. Job Verhagen kwam alleen voor de keeper en schoot vervolgens de bal recht in zijn handen. Even voor het rustsignaal leek het er toch op dat Valken’68 een treffer op het scorebord zou zetten, maar de overtreding die tegen Samet Arikan op de rand van het strafschopgebied werd begaan werd door de scheidsrechter weggewuifd.  Als gevolg hiervan werd een ruststand van 0-0 genoteerd.

Verkeerde been

De start van de tweede helft was vergelijkbaar met die van het eerste bedrijf, waarbij het spel over en weer ging. Wel was zichtbaar dat beide teams niet tevreden waren met deze stand. Beide trainers wisselden na ruim een uur wat onmiddellijk de eerste corner van de wedstrijd voor sv Nootdorp opleverde, die echter nog zonder het gewenste resultaat bleef. Valken’68 bracht in de 67e minuut nog een wissel in wat wel leidde tot een tweede corner waarbij Jesper Slootweg een mogelijkheid had om te scoren. Zijn kopbal ging net over. Een paar minuten later was het wel raak. Een verre bal vanuit eigen verdediging van de thuisploeg bereikte Marc Langeveld, die via een voorzet voor gevaar wilde zorgen, maar de bal werd via een verdediger van richting veranderd en vervolgens verdween het speeltuig buiten verwachting  in het doel. Doelman De Leeuw stond op het verkeerde been en kon een doelpunt niet meer voorkomen. Een lucky treffer, maar wel een verdiende stand: 1-0.

Feller

Na dit doelpunt rook Valken‘68 nog meer bloed, waardoor sv Nootdorp wat feller werd in de strijd. Dit leverde in de 78e minuut een gele kaart op voor invaller Mohammed Ouarraki als gevolg van een overtreding op de middenstip – volkomen onnodig- tegen Samet Arikan. Waarschijnlijk op basis van die 1-0 stand bracht trainer Derek van der Plas Sammy Zandbergen in het veld voor Lars Wietsma. Deze wissel gaf de ploeg nog meer motivatie met als resultaat een tweede doelpunt tien minuten voor tijd. Invaller Bas van Delft kwam alleen voor keeper De Leeuw en schoof de bal tussen zijn benen door. Bij deze 2-0 stand stortte sv Nootdorp in elkaar, met het gevolg dat Valken’68 naar een hogere score had kunnen uitlopen. Tot twee keer toe had invaller Rody Redel de mogelijkheid om te scoren. Bij de eerste keer ging zijn schot over en bij de tweede keer kwam de bal tegen de lat.

Illusie

Volkomen onnodig kreeg Bart Duiker één minuut voor tijd nog een gele kaart en in blessuretijd had Samet Arikan nog een mogelijkheid op de 3-0. Uiteindelijk een verdiende overwinning waarbij sv Nootdorp enigszins werd teruggeworpen naar de onderste regionen en Valken’68 de illusie mag hebben om mee te doen bij de top vier.