O23 1e/2e/ 3e Divisie: Forum Sport en RKAVV in evenwicht

In de 1e divisie troffen Forum Sport en RKAVV elkaar in Voorburg. Het treffen bleef zonder doelpunten. Een niveau lager was VELO net te sterk voor Nieuwerkerk en stond FC Skillz met lege handen. FC ’s-Gravenzande was HVV de baas in de Derde Divisie E.

1e divisie A

Forum Sport kreeg in de derby met RKAVV in de openingsfase een aantal kansen, maar kon niet tot scoren komen. Met bijna een kwartier gespeeld een rode kaart aan RKAVV-zijde en moest de ploeg met tien man verder. De Leidschendammers toonden veel strijdlust om een punt te veroveren tot genoegen van een trotse coach Patrick van Pruijssen (foto). Forum Sport kreeg nog wel kansen, maar kon zichzelf niet belonen: 0-0.

2e divisie B

Quick kon haar tweede wedstrijd niet in winst omzetten. In het uitduel bij Spijkenisse stond een 0-0 ruststand op het scorebord. Ferdi Ekinci gaf Quick goede hoop in de 71e minuut op een mooi resultaat met de openingstreffer, maar twee minuten later scoorde Kevin le Duc alweer de gelijkmaker. In de 1-1 stand kwam geen verandering meer.

VELO boekte haar eerste zege in het thuisduel met Nieuwerkerk. Lars van Winden nam de enige treffer van de formatie van trainer Christiaan van Dam voor zijn rekening. FC Skillz verloor kansloos met 0-5 van XerxesDZB.

3e divisie E

Het duel tussen het gepromoveerde FC ’s-Gravenzande en degradant HVV eindigde in een 2-1 overwinning voor de Westlanders. In de eerste helft kwam HVV op voorsprong door een doelpunt van Thom van Gisbergen, die in de rebound binnenkopte. Vlak voor rust schoot Yuri Dijkman op de lat en kon Tyler Mulder (O18-1) vervolgens de 1-1 inschieten. Halverwege de tweede helft kwam de bal via de opbouw van achteruit bij Bram Saarloos. De speler FC ’s-Gavenzande draaide en speelde Tyler Mulder aan, die langs zijn directe tegenstander ging en de 2-1 schoorde. In de 90e min miste Tim de Koning nog een penalty namens de Westlanders: 2-1.

TAC’90 was op eigen veld met 4-2 Zuid West DH de baas. Beide teams kwamen vorige week niet in actie. De wedstrijd tussen Graaf Willem II VAC en RKDEO 2 werd na 24 minuten gestaakt. Bij een stand van 1-0 in het voordeel van de thuisploeg vond de scheidsrechter het veld inmiddels te slecht om door te spelen en besloot de wedstrijd te staken. Thijn Franze schoot namens Graaf Willem II VAC raak.