Zaterdag 1B: DSO beslist duel tegen Wippolder in drie minuten

Op een koud sportpark Bentwoud ontving nummer drie DSO het Delftse Wippolder, dat vier punten minder heeft en op de (gedeelde) vierde plek stond gedurende de winterstop.

DSO startte voortvarend en was de eerste tien minuten de bovenliggende partij. Binnen deze tien minuten wist de thuisploeg ook te scoren. In de achtste minuut, na een aanval over links, werd de bal verplaatst naar rechts en erna direct voor het doel voorgegeven en ingetikt door Timo Reinhardt: 1-0. Na deze openingstreffer was het Spaan voor de bezoekers die zijn schot net overgetikt zag worden en was het doelman Koen Buijze die Wippolder behoedde bij een kopbal van dichtbij.

Mogelijkheden

Wippolder herpakte zich hierna, kwam beter in het spel en zo was het laatste half uur van de eerste helft de formatie van trainer Mark Moen (foto) de bovenliggende partij. Dit resulteerde in drie goede mogelijkheden echter stond het vizier van Lorenzo Dijksman, Joey Emmerink en Casper Spaan nog niet op scherp. In de 26e minuut was het wel raak. Daley Uythof verstuurde een zuivere diepe steekbal vanaf eigen helft en zette hiermee Lorenzo Dijksman aan het werk. Dijksman gebruikte zijn lichaam goed, zette twee verdedigers te kijk en bleef oog in oog met keeper Sven Wolfsheimer koel en schoot de 1-1 binnen.

Wesley Vaes

Met een ruststand van 1-1 en een verder optrekkende mist maakten de toeschouwers zich op voor de tweede helft. Nog niet iedereen was uit de warme kantine gekomen, maar de wedstrijd leek al beslist te zijn. In de 50e minuut een aanval van DSO over rechts en een voorzet richting tweede paal waar Wippolder niet kort genoeg stond te dekken. De vrijstaande Wesley Vaes wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de 2-1 binnen. Wippolder wilde op jacht naar de gelijkmaker, maar in een volgende aanval was het alweer raak. Op een soortgelijke wijze werd een aanval opgezet maar nu was het Joep Roovers die een actie inzette en wederom was het Wesley Vaes die afrondde: 3-1.

Zakelijk

Wippolder probeerde hierna van alles, kreeg een aantal goede mogelijkheden en probeerde met wissels het tij te doen keren. Dit keer lukte het de ploeg echter niet om een vuist te maken en was het DSO dat ‘zakelijk’ de wedstrijd uitspeelde en de drie punten in eigen huis hield.

Lees verder