Vierde Divisie zondag: HBS moet buigen voor hekkensluiter VKW

HBS is de tweede helft van de competitie in mineur begonnen. De ploeg van trainer Ekrem Kahya ging bij hekkensluiter VKW met 3-2 onderuit, na bij rust met 1-0 te hebben achtergestaan. Twee keer kwamen de Kraaien terug in de wedstrijd, maar een derde keer lukte het niet meer.

Tekst: Ton Beije

HBS begon sterk, maakte het spel en kreeg al snel een goede kans, maar Martijn le Congé had pech bij een schot op de lat. Mink Hueting kreeg vervolgens de kans om binnen te tikken, maar mikte over. Gastheer VKW scoorde vervolgens de openingstreffer, maar die werd geannuleerd wegens – volgens de scheidsrechter – een duwfout.

Schot

Hekkensluiter VKW moet het vooral hebben van corners en vrije trappen, met enkele lange spelers in de ploeg. Halverwege het eerste bedrijf gaf het scorebord nog steeds de 0-0 stand aan. Rond het half uur kreeg HBS een prima kans. Brayen Bröcker kopte de bal goed door en na een goede actie van Martijn le Congé werd een schot van Ilias Kariouh knap gered door de VKW-doelman.

Counter

De thuisploeg werd gevaarlijk in de counter, maar HBS-doelman Delano Kortstam was alert. HBS had weer pech bij voor de tweede maal dit duel een bal op de lat. Nu kwam het schot van Fabian Hilpert. Vlak voor rust kwamen de gastheren op 1-0 door een vrije trap van Thijs Uineken.

Rood

Vlak na de start van de tweede helft kwam VKW bijna op 2-0, maar de Haagse paal bracht redding. HBS trok het initiatief naar zich toe, maar moest alert zijn bij de counters van de thuisploeg. Een schot van Mathijs Harthoorn werd door de doelman losgelaten, maar het leverde geen treffer op. Pech had HBS wederom, toen Martijn le Congé zijn schot op de paal zag belanden. Aan de andere kant moest HBS-doelman Delano Kortstam twee keer in actie komen om VKW van een grotere voorsprong af te houden.

Strafschop

Anjo Willems scoorde vervolgens uit een scrimmage de 2-0 en leek het – met nog een half uur te spelen – een verloren zaak te worden voor HBS. Toch kwamen de Kraaien terug in de wedstrijd door een benutte strafschop van Niels van Pelt (foto): 2-1. HBS had nog twintig minuten om te proberen langszij te komen. De gastheren kwamen echter weer om een marge van twee treffers door een doelpunt van Werner Wijnholts: 3-1. Weer toonde HBS veerkracht, want Fabian Hilpert bracht de stand op 3-2. Daarna gebeurde er het één en ander toen Levi Berends de bal snel uit het doel wilde halen. Na het opstootje bleek de scheidsrechter tweemaal rood te hebben getoond, aan beide teams één.

Spannend

Het werd een spannende slotfase. Zou de lijstaanvoerder er nog in slagen de stand in evenwicht te brengen of pakte de hekkensluiter voor eigen aanhang een belangrijke zege. Brayen Bröcker kwam in kansrijke positie, maar werd vastgehouden. De toegekende vrije trap werd door Martijn le Congé over het vijandelijke doel gewerkt. In de stand kwam geen wijziging meer en kon VKW de driepunter gaan vieren, terwijl HBS de thuisreis wachtte met nul punten in de tas