Vierde Divisie zondag: Strijdlustig RKAVV klopt Hollandia

RKAVV is op perfecte wijze uit de winterstop gekomen. Na een succesvol trainingskamp in Valencia wonnen de Leidschendammers in Hoorn van Hollandia. Na het laatste fluitsignaal gaf het scorebord een stand van 0-1 aan.

Tekst: Jonas Bloemen

Op het grasveld gelegen direct naast het Markermeer had RKAVV het niet makkelijk. Het matige veld zorgde ervoor, dat voetballen op een hoog tempo vrijwel onmogelijk was. Toch kwam RKAVV na een klein kwartier op voorsprong. Uit een vrije trap van Zakaria Amrani kopte Asim Metin de bal perfect in de bovenhoek: 0-1. Niet veel later volgde een grote kans voor Hollandia. Daniël Meijers kon van dichtbij een schot lossen, maar doelman Mike Ten Kroode bracht redding. Beide ploegen hadden last van het veld waardoor verdere kansen spaarzaam waren.

Ook na rust waren de kansen schaars. De wedstrijd ontpopte zich in een vechtwedstrijd en RKAVV leek daar de meeste energie in te willen stoppen. Als een hecht collectief versloeg het Hollandia veelvuldig in de duels en kwam het vaak met de bal als winnaar uit de strijd. Hollandia moest meer naar voren, waardoor uiteindelijk RKAVV via een aantal snelle counters nog had kunnen uitlopen naar een grotere uitslag. Gescoord werd er niet meer en dus hield RKAVV voor de negende keer dit seizoen de nul.

Lees verder