ADO Den Haag stelt teleur tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht

ADO Den Haag leek de goede weg te hebben gevonden onder trainer Dick Advocaat. Thuis in het Bingoal Stadion stelde de ploeg echter hevig teleur door tegen hekkensluiter Jong FC den Haag niet de volle buit binnen weten te halen. Het duel eindigde onbeslist: 1-1. En daarmee verspeelde de Haagse ploeg dure punten.

Tekst: Ton Beije         |       Foto’s: Aad van der Knaap

Het was ijskoud in het Haagse stadion en ook de ploeg van Dick Advocaat had wel even tijd nodig om goed op stoom te komen. Natuurlijk waren de bedoelingen goed, maar om te spreken dat de thuisploeg flitsend van start ging, daar was geen sprake van. De eerste mogelijkheden waren zelfs voor de gasten en ADO Den Haag- dat wel vaker stroef op gang is gekomen – mocht blij zijn, dat het vizier van de bezoekers niet op scherp stond. Trainer Advocaat maakte zich er – voor zijn dug-out – terecht boos over.

Gaande de eerste helft pakte ADO Den Haag het initiatief en verscheen ook enkele malen voor het Utrechtse doel. Een schot van nieuwkomer Joey Sleegers vloog over het doel, een inzet van middenvelder Jordy Wehrmann werd geblokt en wederom Sleegers zag een kopbal geen doel treffen. Ook Malik Sellouki kreeg op aangeven van de verder onzichtbare Xander Severina een mogelijkheid, maar zag zijn volley ook over het vijandelijke doel gaan.

Maar na een half uur kon het publiek opveren. De in de laatste linie opgestelde aanvoerder Boy Kemper begon aan een solo, passeerde diverse tegenspelers en trok de bal vanaf de achterlijn perfect voor op de inkomende Thomas Verheydt, die hard raak knalde: 1-0. Ook daarna kwamen er nog wat mogelijkheden om met een grotere marge de rust in te gaan, maar het bleef voorlopig bij die 1-0.

Na de hervatting begon ADO Den Haag furieus, op zoek naar een tweede treffer om zodoende de wedstrijd snel te beslissen. Een volley van Malik Sellouki eindigde in handen van doelman invaller-doelman Kevin Gadellaa. Thomas Verheydt zag een inzet na een prima voorzet langs de grond van Denzel Hall net naast gaan en Amir Absalem stuitte na goed doorzetten op de Utrechtse goalie. Na een hoekschop vanaf de linkerkant kreeg Thomas Verheydt nog een prima kans om koppend te scoren, maar hij mikte tot zijn ongenoegen net te hoog.

Uit het niets kwam Jong FC Utrecht na ruim een uur spelen langszij. Mees Rijks vond een gaatje en gaf na een counter doelman Luuk Koopmans het nakijken en stond het ineens 1-1. ADO Den Haag bleek niet meer in staat deze tegenslag te overwinnen. Trainer Advocaat probeerde het nog met enkele wissels (Amar Catic, Mario Bilate) maar veel effect sorteerde het niet. Het bleef – onder matige leiding van scheidsrechter Wiersma – bij 1-1 en dat was gewoon een teleurstellend resultaat.

Opstelling ADO Den Haag:
Koopmans; Hall (91. Rodriguez), Werker, Kemper, Absalem; Wehrmann, Thomas, Sellouki (71. Bilate); Severina (71. Catic), Verheydt, Sleegers.

Lees verder