Zaalvoetbal: FC Westland verliest fors van OS Lusitanos

De zaalvoetballers van FC Westland traden vrijdag aan tegen OS Lusitanos. De ploeg uit Amsterdam doet bovenin mee in de Eerste divisie, waar FC Westland zich moet richten op het ontlopen van degradatie. Eerder dit seizoen zag FC Westland in een spectaculaire wedstrijd de winst in de laatste minuut aan de neus voorbijgaan toen de Amsterdammers nog 8-8 scoorden. Nu in de hoofdstad hadden de Westlanders weinig in te brengen en verloren met 9-2.

Tekst: Peter Botman

Na een sterke start van de Westlanders, met veel niet tot doelpunt bekroonde kansen, waren het de Amsterdammers die in de omschakeling FC Westland de baas waren. Na een 2-0 achterstand voor FC Westland was het Mo Mouchin (foto) die vanuit de aftrap iets terug kon doen. OS Lusitanos wist vervolgens de ruststand naar een comfortabele 4-1 te brengen. Ondanks goede moed vanuit de Westlanders konden zij weinig potten breken in de tweede helft. De Amsterdammers wonnen mede door tienmetertrappen en een rode kaart (na 2 gele kaarten) van James Dhanai de wedstrijd met 9-2. Karam Boukhari scoorde het tweede doelpunt aan Westlandse kant.

Aanstaande vrijdag 27 januari zal FC Westland uit een ander vaatje moeten tappen. Dan speelt het om 21.30 thuis tegen White Stones in sporthal Hoge Veld. Tegen de ploeg uit Egmond aan Zee kwam FC Westland al tweemaal eerder uit dit seizoen. In Noord-Holland werd er met 3-2 verloren. Maar in Poeldijk werd de bekerwedstrijd met 5-3 in winst omgezet.

(Foto: FC Westland, Ruud Vermeer Fotografie)