DHC haalt Coen van der Hoeven binnen als Hoofd Jeugdopleiding

Coen van der Hoeven (foto) is per heden tot het einde van dit seizoen tijdelijk Hoofd Jeugdopleiding (HJO) van DHC. Van der Hoeven is voor velen geen onbekende als persoonlijk techniektrainer van diverse internationals en toptalenten.

Coen van der Hoeven kijkt ook terug op een jarenlange ervaring als ex-profvoetballer. Hij heeft aangegeven dat hij graag van onderaf wil helpen bouwen aan een gezonde hernieuwde club. Giel Grootfaam, voorzitter van DHC: ,,Wij zoeken mensen die willen helpen met bouwen aan onze (jeugd)opleiding en in Coen van der Hoeven zien wij de ideale technische man om onze plannen stevig vorm te geven totdat zich een geschikte HJO aandient.”

Ervaren

,,Coen is ervaren, enthousiast en komt met gedegen voetbalkennis en ruime praktische en theoretische ervaring”, gaat Grootfaam verder. ,,Coen heeft als speler ervaring in het betaalde voetbal en weet dus wat er wordt gevraagd en verwacht van spelers en trainers. Hij zal als ‘teamcaptain’ van het team (opleiders en trainers) verantwoordelijk zijn voor de gehele jeugdopleiding binnen DHC. Samen zorgen zij voor een prettige leeromgeving en samen stellen zij elk spelend lid in de gelegenheid zich op eigen niveau te ontwikkelen. Als voetballer, maar vooral ook als mens.”

Zelfvertrouwen

Van der Hoeven traint wekelijks als zelfstandige nationale- en internationale topvoetballers. DHC is hem meer dan erkentelijk dat hij mee wil bouwen. In Van der Hoeven ziet DHC een verbindende persoonlijkheid, hij weet hoofdzaken van bijzaken van elkaar te onderscheiden en weet ouders meer en meer te laten genieten van de ontwikkelingen van hun kind en bovenal weet hij het zelfvertrouwen van de spelers te vergroten.

Talentontwikkeling

Grootfaam: ,,Binnen de jeugdopleiding is er een aantal zaken waar wij in de aankomende tijd veel tijd in gaan investeren. Talentontwikkeling, groei maar vooral plezier staan bij DHC centraal. Coen past perfect in dat plaatje waar het gaat om het leggen van een technische basis. DHC heeft dit nodig om met visie richting de toekomst in de gaan.”

 

Lees verder