Dick Boereboom ook volgend seizoen hoofdtrainer BVCB

Veel voetbalclubs benutten de winterstop om mensen te binden of besluiten na het huidige seizoen afscheid van elkaar te nemen. Ook binnen BVCB zijn gesprekken gevoerd over de samenwerking tussen bestuur, technische staf, spelers en hoofdtrainer Dick Boereboom (foto).

Lang hoefden deze gesprekken niet te duren: alle partijen willen de prettige samenwerking graag voortzetten. Met andere woorden, ook komend seizoen is Dick Boereboom hoofdtrainer van BVCB.

Voorzitter van BVCB Ronald Helder is er de man niet naar om beslissingen te nemen, zonder direct betrokken partijen te hebben gehoord. Bij het spreken van technische staf, spelers en zijn medebestuurders werd al snel duidelijk dat het verlengen van de samenwerking met Boereboom als positief werd bestempeld. Iets wat ook de wens was van de Hoekse praeses zelf. ,,Dick is een sociaal iemand met wie het prettig samenwerken is. Eigenlijk was er niet één reden waarom onze wegen zouden moeten scheiden.”

Niet klaar

Voor de oud-voetballer van FC Den Haag was het verlengen van zijn contract iets waar hij niet lang over hoefde na te denken. ,,Het is nog niet klaar, bij BVCB ben ik nog niet klaar”. De trainer die sinds januari 2020 in dienst is bij de Hoekse club licht toe: ,,We hebben de ambitie om de stap naar de hoofdklasse te maken. Let wel, dit is geen doel op zich. Maar we zijn op koers en de mogelijkheden zijn reëel. BVCB is een goede, gezonde vereniging met genoeg mogelijkheden. Deze week wordt het nieuwe jeugdplan gepresenteerd en de komende jaren komen er kwalitatief goede spelers uit de eigen jeugdopleiding door”, aldus de coach die komende zomer vijftig jaar wordt.

Saamhorigheid

Om zijn beeld compleet te krijgen heeft Helder ook zijn oor te luisteren gelegd bij de spelersgroep en zijn diverse spelers direct door hem benaderd met de vraag of BVCB door moet gaan met Boereboom. Die spelers bevestigden het beeld van de Hoekse voorzitter. Nick Walbeek, namens de spelers op de clubsite: ,,Een trainer die erin slaagt om de hele ploeg aan de slag te houden. Erin slaagt om de groep bij elkaar te houden met aandacht voor saamhorigheid, die zorgt voor plezier en oog heeft voor het mentale aspect. Een trainer ook die graag tussen de groep staat in plaats van erboven. Iets wat past bij deze groep.”

Na twee seizoenen die geplaagd werden door Corona is het seizoen 2022-2023 vooralsnog een jaargang waarin Boereboom met zijn ploeg er goed voor staat. Na twaalf wedstrijden is BVCB terug te vinden op de vierde plaats en werd er slechts één wedstrijd verloren.

Lees verder