Oefenvoetbal: Ruime winst FC ’s-Gravenzande tegen Jong Excelsior Maassluis

Op een ijskoud Juliana Sportpark speelde FC ’s-Gravenzande dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Jong Excelsior Maassluis. De thuisploeg won met 6-2. Het laatste deel van het duel werd op een ander veld gespeeld omdat de veldverlichting plots uitviel.

Tekst: Jan Hoogenraad

Na een eerste poging voor de thuisclub dat zonder resultaat bleef, was het Excelsior Maassluis dat in de negende minuut op voorsprong kwam. Na een overtreding van Daan van Unen in het stafschopgebied ging de bal terecht op de stip en was het Redouan Omar Ouali, die de stand op 0-1 bracht. Maar lang duurde die voorsprong niet, want vijf minuten later kon Frank Broos een voorzet vanaf de rechterkant binnenschieten: 1-1. FC ’s-Gravenzande had het initiatief en was veelvuldig op de helft van de tegenstander te vinden. Op een snoeiharde uithaal van Bram Sommeling stond de doelman precies in de baan van het schot en kon een treffer voorkomen en ook Nick Ruijgrok zag zijn inzet door de keeper gepakt worden.

Voorsprong

Maar in de 24e minuut kwam de voorsprong er alsnog voor de thuisploeg. Op een voorzet van Angelo Zwirs wist Roy van Beek de bal binnen te schieten: 2-1. Een minuut later was het weer raak toen, na een foutje in de defensie van Excelsior Maassluis, de jarige Twan van Meerten (foto) de bal oppikte, zich goed vrij speelde en de doelman kansloos liet: 3-1. Na nog een poging van Nick Ruigrok, hij zag zijn inzet door de doelman tot hoekschop verwerkt worden, waren er twee kansjes voor de gastploeg, maar tot tweemaal toe ging de bal over. Op slag van rust was Angelo Zwirs nog kansrijk, maar hij wilde het te gehaast doen en de bal verdween over de lat.

Ruime overwinning

In de tweede helft, met in beide elftallen de nodige wissels, bleef FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij. Dat leverde in de 51e minuut weer een treffer op toen Angelo Zwirs op aangeven van Nick Ruigrok de stand op 4-1 bracht. Patrick Fonseca maakte er in de 64e minuut 5-1 van. Hij mocht doorgaan vanaf de middenlijn, nadat werd gedacht aan een overtreding waarvoor niet werd gefloten en maakte het fraai af. In de 66e minuut wist Excelsior Maassluis nog wat terug te doen. Een schot op het doel van Jurrian Jouvenaar werd van richting veranderd: 5-2. Na nog een poging voor Excelsior Maassluis – de bal ging naast – een opmerkelijk moment in de wedstrijd. Precies om half tien ging het licht uit en stond iedereen in het donker. Velen dachten dat er een tijdslot zat op de lichtinstallatie vanwege de hoge energiekosten, maar het bleek achteraf een foutje van één van de sportparkmedewerkers. Toch wilde men graag de resterende twintig minuten uitspelen en verplaatste iedereen zich naar een ander veld. Daar kwam uiteindelijk de eindstand op 6-2 in het voordeel van FC ’s-Gravenzande toen Casper Zwaanswijk de bal binnenschoot. Het had nog een hogere uitslag kunnen zijn, maar Bas Sommeling schoot kort voor tijd de bal over de lat. Met dank aan scheidsrechter Wim Roozenboom, hij had het niet moeilijk in dit sportieve treffen.