Sir Winston Cup: Zaterdagploeg Westlandia overloopt DHC op eigen veld

Dinsdagavond stond in de verliezersronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup op het programma de wedstrijd tussen DHC en de zaterdagformatie van Westlandia. De Westlanders besloten echter aan te treden met het – mogelijk nog sterkere – Westlandia O21-1 van trainer Corné van Doorn (foto).

Tekst: Wicher Schreuders

Zoals al zo vaak eerder dit seizoen het geval was, begon DHC nog redelijk goed aan de wedstrijd. Een mogelijke 1-0 voorsprong bleef uit, omdat scheidsrechter Vally Karagantcheff de treffer terecht vanwege hands moest afkeuren. DHC hield ook in deze wedstrijd vrij lang stand, hoewel het na elf minuten 0-1 werd via Tijmen Piron, maar een volgende treffer lang uitbleef.

Driemaal

Maar, zoals zo vaak, als er dan een volgende tegentreffer valt, dan komen er meer: vanaf minuut 29 tot en met 37 scoorden de Westlanders driemaal achtereen en was het ineens 0-4. In de blessuretijd van de eerste helft kwam via een fraaie vrije trap ook nog de 0-5 op het scorebord. Na de doelwisseling viel er vanaf minuut zestig in korte tijd wederom een drietal doelpunten, zodat het 0-8 was. Een kwartier voor het einde, toen de wedstrijd al lang geen wedstrijd meer was, werd het 0-9 en in blessuretijd kwam dan ook nog nummer tien tot stand. De doelpunten voor Westlandia werden gemaakt door Viktor Kortekaas (3x), Tijmen Piron (2x), Aaron Bashir (2x), Given Baven, Jayden Luiten en Eloge Kangi (allen 1x).