Oranje Futsal naar Almere voor WK-kwalificatieduel tegen Oekraïne

Oranje Futsal speelt op woensdag 8 maart in Almere tegen Oekraïne. De WK-kwalificatiewedstrijd begint om 19.00 uur in de Topsporthal van Almere.

Oranje Futsal speelde op 15 november 2021 voor het laatst in Almere. Destijds was regerend wereld- en Europees kampioen Portugal de tegenstander. De wedstrijd eindigde in 3-0 voor de Portugezen. In totaal speelde het Nederlands zaalvoetbalteam negen keer in Almere. Van deze wedstrijden werden er drie gewonnen en zes verloren.

Kwalificatie voor het WK 2024

Oranje Futsal speelt tegen Oekraïne om plaatsing voor het WK 2024. Op dinsdag 21 februari bereidt het team van Miguel Andres Moreno (foto) zich in Zeist voor met een oefeninterland tegen Duitsland. Vervolgens staat er op vrijdag 3 maart een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo op het programma, voordat er op woensdag 8 maart tegen Oekraïne gespeeld wordt. Eerder won Oranje met 2-1 van Kosovo en verloor het met 4-2 van Oekraïne. Nederland staat met drie punten nu tweede in de WK-kwalificatiegroep van drie.

Eliteronde

Als Oranje de groep weet te winnen of behoort tot de vier beste nummers twee, gemeten over alle twaalf groepen, plaatst het zich direct voor de zogenoemde Eliteronde. Als het Nederlands team tweede wordt in de groep, zonder bij de beste nummers twee te behoren, speelt het in april 2023 in de play-offs om zich te plaatsen voor de Eliteronde.

(Foto: KNVB Media)

Lees verder