Warming-up zaterdag 4E: Zware klus wacht voor MSV’71

Voor MSV’71 wacht zaterdag een zware klus tegen koploper Hermes DVS. De tweede Waterwegclub in deze klasse, Maasdijk, lijkt het op papier makkelijker te krijgen, maar krijgt met VOB wel met haar ‘Angstgegner’ te maken.

Tekst: Peter Petit

MSV’71 – Hermes DVS

Met het roemrijke Hermes DVS krijgt MSV’71 zaterdag hoog bezoek, namelijk van de lijstaanvoerder. De lichtblauwen, die onlangs bekend maakten het contract met hoofdtrainer Gökhan Cayir met drie jaar te hebben verlengd, hebben dit seizoen slechts één doelstelling: promotie naar de derde klas, iets dat vorig jaar net niet lukte. De Schiedammers zijn goed op weg deze doelstelling dit seizoen wel te behalen; met 28 punten uit twaalf wedstrijden zijn ze koploper met één punt voorsprong op achtervolger Rotterdam United.

Jeugd

De eigen jeugd klopt bij Hermes, uit 1884 en daarmee één van de oudste verenigingen van ons land, aan de deur, maar voorlopig steunen ze nog op de routiniers in het team, dat dit seizoen met 43 doelpunten erg productief is, maar relatief gezien ook veel tegentreffers tegen krijgt, tot nu toe 25.

Derby

Kortom, MSV’71 wacht na het 1-1 gelijkspel in de Waterwegderby van afgelopen zaterdag tegen Maasdijk een zware klus. De troepen van hoofdtrainer Paul van Loenen, die evenals zijn collega bij Hermes onlangs ook zijn contract verlengde, kunnen geen beroep doen op doelman Marnix Louter die tegen Maasdijk rood kreeg en voor dit duel tegen de Schiedamse combi vereniging (naast voetbal ook cricket, rugby en squash) geschorst is. Volgers van MSV’71 zijn benieuwd of Van Loenen de onlangs na een stage van een half jaar uit Zweden teruggekeerde Christian van der Pol een basisplaats zal gunnen. Als invaller was Van der Pol vorige week tegen Maasdijk het goudhaantje door, voor het toen al met tien man spelende MSV’71, de gelijkmaker te scoren. Door de terugkeer van Van der Pol heeft Van Loenen, na het vertrek afgelopen seizoen van de belangrijke aanvallers Joel Meijnckens en Kevins Edmilson Santos, voorin weer wat meer mogelijkheden.

Inzet

Ook is inmiddels de ziekenboeg van de ploeg in Maassluis zo goed als leeggestroomd. Na de wat mindere prestaties van de thuisclub in het eerste deel van de competitie, hopen de supporters op voortzetting van het goede spel van afgelopen zaterdag in de derby. Met de toen getoonde inzet zijn er voor de Maassluizers kansen om de Schiedamse oud-profclub te trakteren op een derde nederlaag of een tweede gelijkspel in deze competitie.

VOB – Maasdijk

Maasdijk liep vorige week na drie overwinningen tegen de buren van MSV’71 tegen het eerste puntenverlies aan in de strijd om de tweede periodetitel in 4E. Voor de discipelen van hoofdtrainer Dennis van den Steen (foto) wacht zaterdag in Rotterdam de uitwedstrijd tegen VOB. Met een negende plek en een totaal van acht punten, kreeg de thuisploeg tot nu toe 2,33 doelpunten tegen per wedstrijd. Met deze wetenschap zou Maasdijk, zesde met 21 punten, met een gerust hart zaterdag naar het sportpark aan de Zuiderlaan in Rotterdam af kunnen reizen, ware het niet dat uitgerekend VOB  de ‘Angstgegner’ voor de Maasdijkers is. In september 2020 verloor Maasdijk, op eigen terrein nog wel, met 1-3 van de komende tegenstander. Scheidsrechter Teus van der Heiden laat om exact 15.00 uur aftrappen.

 

 

Lees verder