Warming-up zaterdag 4D: RVC Celeritas wil Graaf Willem II VAC eerste nederlaag bezorgen

In de vierde klasse D zijn de ogen van de regionale voetbalsupporters zaterdag vooral gericht op het onderonsje tussen RVC Celeritas en het nog ongeslagen Graaf Willem II/VAC. Voor Haagse Hout staat de derby tegen KSD Marine op het programma. De rode lantaarndrager moet winnen om degradatie te voorkomen, maar moet het wel doen zonder de acties van vleugelspeler Deniz Sahin.

Tekst: Peter Petit

Haagse Hout – KSD Marine

Met het duel tussen Haagse Hout en KSD Marine staat er voor zaterdag in 4D een heuse Haagse derby op het programma. Trainer Baris Sahin van het met slechts drie punten troosteloos onderaan staande Haagse Hout moet het doen zonder zoon Deniz, die in de met 1-3 verloren wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen De Zwervers een doodschop van een verdediger kreeg met als gevolg een ingescheurde kruisband en einde seizoen. Het verschil op de ranglijst met tegenstander KSD Marine bedraagt acht punten. Waar Haagse Hout vorige week flink aan de bak moest tegen de Zwervers konden de spelers van trainer Henk Baggerman vanwege het afgelasten van hun wedstrijd tegen SEV nog genieten van een extra vrije zaterdag. Sahin senior weet dat er zaterdag tegen deze tot nog toe ook niet imponerende tegenstander kansen voor een zege zijn. Bij een nederlaag lijkt degradatie niet meer te ontkomen voor de ploeg uit Mariahoeve.

RVC Celeritas – Graaf Willem II VAC

Dat belooft een interessante wedstrijd te worden daar in Rijswijk: het in de eerste seizoenshelft zo kwakkelende RVC Celeritas tegen de trotse koploper Graaf Willem II VAC van hoofdtrainer Jan de Jong (foto). Beide équipes kunnen terugkijken op een succesvolle aftrap van de lente. Graaf Willem II VAC maakte afgelopen zaterdag gehakt van Moerkapelle (6-0), terwijl RVC Celeritas vriend en vijand verraste met een majestueuze 0-5 zege bij en in Ommoord en lijkt de weg omhoog weer gevonden te hebben. Beide teams hebben gemeen afgelopen seizoen wedstrijden in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse te hebben gespeeld, waarin ze alle twee in de laatste wedstrijd werden uitgeschakeld. De ‘graven’ zijn bezig aan een ‘kometenseizoen’, met slechts één remise, nul nederlagen en een totaal van 34 punten uit 12 wedstrijden. De Rijswijkers onder leiding van hoofdcoach Dennis Young staan vijfde met maar liefst 13 punten achterstand op de Roggewoning-bewoners. Aantrekkelijk detail om deze wedstrijd komende zaterdag te bezoeken is het rechtstreekse duel tussen de doelpuntenkanonnen bij de twee clubs. Bij RVC Celeritas schijnt Jergo Leijdekkers zijn uitstekende vorm van afgelopen seizoen weer teruggevonden te hebben getuige zijn hattrick vorige week tegen Ommoord. Bij tegenstander Graaf Willem II VAC is Laurens Bentvelzen (ex-Forum Sport) een gevreesde topschutter. De wedstrijd wordt om 15.00 uur op sportpark Prinses Irene in gang gezet door scheidsrechter Johan van der Wel.

SEV –  sv Ommoord

De Leidschendamse thuisploeg treft zaterdag een ploeg, die uit is op revanche. Afgelopen zaterdag verloren de Rotterdammers uit Oost met 0-5 de aftrap van de tweede competitiehelft tegen RVC Celeritas en zijn uit op een herkansing, waar SEV wel eens de dupe van kan worden. Het team van de vertrekkende trainer Kenneth Soechit kwam vorige week niet in actie, de geplande wedstrijd tegen KSD Marine werd afgelast. De Kastelenring-bewoners kennen tot nu toe een wisselvallig seizoen, van de laatste wedstrijden werden er drie verloren en twee gewonnen.

FC Zoetermeer – RCSV Zestienhoven

In RCSC Zestienhoven krijgt hoofdcoach Leroy Vaes van FC Zoetermeer zaterdag te maken met een onverzettelijke, maar voor hem geen onbekende ploeg. Vaes heeft de afgelopen dagen benut om wat informatie over de ‘luchthavenploeg’ te verzamelen en heeft deze informatie zeker gebruikt om zijn selectie op het komende duel voor te bereiden. ,,Een stugge ploeg die afgelopen zaterdag een duidelijke 0-4 overwinning op stadgenoot Kralingen heeft geboekt en daarmee een goede start heeft na de winterstop”, aldus Vaes. Hoe de Zoetermeerders uit de winterstop zijn gekomen, moet nog blijken, hun eerste wedstrijd vorige week vond geen doorgang. Vaes beschikt over een fitte en complete selectie. Met uitzondering van de nog niet fitte Joris Bakker, is iedereen beschikbaar

Lees verder