Warming-up zaterdag 3A/3C/3D: OLIVEO verdedigt eerste plek derby tegen DSVP

OLIVEO en DSVP draaien beide mee aan de top van de ranglijst in 3C. De dorpsgenoten treffen elkaar op zaterdag. In 3A gaat DWO langs bij hekkensluiter Van Nispen en gaat Blauw-Zwart de strijd aan met Sporting Leiden.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse A

DWO voert de ranglijst aan met een punt voorsprong op Nieuwkoop en Aarlanderveen. De Zoetermeerders spelen in De Zilk tegen Van Nispen. De thuisploeg is de hekkensluiter in 3A. Middenmoter Blauw-Zwart kan klimmen op de ranglijst al Sporting Leiden op De Schulpwei wordt verslagen. Stompwijk’92 moet winnen van SCW om nog enigszins kans te maken om degradatie te ontlopen.

3e klasse C

Het duel tussen DSVP en OLIVEO zal veel aandacht trekken. Het gaat niet alleen om een wedstrijd tussen dorpsgenoten, maar ook de strijd tussen de nummers drie (DSVP) en één van de ranglijst. Het OLIVEO van trainer Willem van der Smit (foto) heeft nu drie punten voorsprong op de buurman. Het duel is bij Haaglanden Voetbal ook de Wedstrijd van de Week. Het is de eerste keer dat beide ploegen in competitieverband tegenover elkaar staan.

Verstevigen

Ariston’80 draait ook een prima seizoen tot nu toe en kan haar positie verstevigen met een zege op laagvlieger CVC Reeuwijk. SEP heeft de punten hard nodig en is kansrijk in het duel met hekkensluiter VVOR. DHL speelt een uitduel bij CKC in Rotterdam

3e klasse D

Voor VDL is het noodzaak om punten te pakken. De club uit Maassluis staat laatste met vier punten achterstand op Deltasport en Rijnmond Hoogvliet Sport. Om weer aansluiting te vinden al het thuisduel tegen Meeuwenplaat in winst moeten worden omgezet.

Lees verder