Warming-up zondag 4e Divisie: Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Wordt een zware middag”

Slechts één keer in zestien wedstrijden verloor RKAVV en is nu medekoploper met regio genoot HBS. Liefst negen keer werd geen tegendoelpunt geïncasseerd. Komende zondag komt het op de gedeelde derde plaats staande Purmersteijn naar de Kastelenring. Als er even goed wordt gestreden als vorige week tegen Hollandia, dan moet winst mogelijk zijn.

Tekst: Pieter Donath

Trainer Maurizio Ceccucci (foto) ziet Purmersteijn als een kampioenskandidaat. De ploeg uit Noord-Holland heeft slechts drie punten minde,r maar RKAVV won de uitwedstrijd met 0-3. De Leidschendammers zijn gegroeid naar een eenheid en zijn moeilijk te verslaan. Keeper Mike ten Kroode kan een hecht collectief aansturen, waardoor er weinig kansen worden weggegeven. Het grote aantal geblesseerde spelers van voor de winterstop is afgenomen en zorgt ervoor dat de naar Westlandia zondag vertrekkende Ceccucci wat te kiezen heeft bij het maken van de opstelling.

Hoe kijk je terug op de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen Hollandia?

,,Het was een zware wedstrijd door het zachte en zware grasveld. Veel duels op het middenveld met veel omschakelmomenten. Beide ploegen hebben nauwelijks kansen gecreëerd. Maar uiteraard zijn wij tevreden met het resultaat en de strijdlust van de ploeg.”

Purmersteijn staat hoog in de stand. Wat voor wedstrijd verwacht je?

,,Het is misschien wel één van de best voetballende ploegen. Uit wonnen wij weliswaar, maar iedere wedstrijd staat op zichzelf. Ik verwacht een ploeg die zich wil revancheren. Het wordt een zware middag.”

Geeft het problemen met het maken van de opstelling nu er minder geblesseerden zijn?

,,Nee hoor, het is juist een luxe dat we keuzes kunnen maken.”

Je bent bezig met een afscheidstournee?

,,Haha, dat is door iemand van de club zo betiteld en ik vind dat een mooie uitspraak. Maar voor de rest doe ik gewoon mijn ding, zoals ik en wij met de staf dat altijd doen.”

Lees verder