Warming-up zondag 3e Divisie: Paul v.d. Zwaan (Quick): ,,Beter met kansen omgaan”

Helaas verloor Quick vorige week van het hooggeplaatste Blauw-Geel’38 via een penalty met 0-1. Het was een voor de toeschouwers heerlijke wedstrijd, maar het leverde geen punten op. De laatste keer dat er gewonnen werd was begin november in Limburg tegen Groene Ster. Komende zondag zou winnen in en van Gemert zeer welkom zijn.

Tekst: Pieter Donath

Het wordt een belangrijke wedstrijd op sportpark Molenbroek. De vv Gemert staat vijftiende met 15 punten uit 18 wedstrijden versus Quick dat 20 punten uit 19 wedstrijden heeft. Thuis verloor Quick met 0-3. Omdat de wedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer werd afgelast heeft vv Gemert zich een week langer kunnen voorbereiden op de voor de Brabanders zo belangrijke hervatting van de competitie. In de winterstop heeft de club vier nieuwe spelers aangetrokken en met die nieuwe impuls hopen de zwartwitten zich te handhaven. Zeker nu wordt van de ervaren en al acht jaar bij Quick actieve trainer Paul van der Zwaan (foto) verwacht dat hij zijn ploeg wederom positief en met strijdlust laat aantreden tegen vv Gemert.

Hadden jullie tegen Blauw-Geel’38 minimaal een gelijkspel verdiend?

,,Wij speelden afgelopen weekend eigenlijk een voetballend prima wedstrijd. Het niet benutten van kansen is ons, niet voor het eerst deze competitie, noodlottig geworden. Vanaf het begin hebben we ze bij de strot gegrepen en de wedstrijd bepaald. Het was mooi om te zien dat de collectiviteit, het compact spelen, uitstekend vanuit de gemaakte afspraken werd uitgevoerd. Als staf waren we na afloop ook trots op het geleverde maar nogmaals, als je niet scoort kun je niet winnen.”

Hoe komt zo’n nederlaag aan bij een jeugdige ploeg die Quick heeft?

,,De stemming was zeer teleurgesteld in de kleedkamer. Deze punten hadden gewoon voor ons moeten zijn. Eén moment van naïviteit in verdedigend opzicht werd direct afgestraft. Wij daarentegen hebben ook zat ‘cadeautjes’ gehad, maar we zijn niet in staat gebleken deze te kunnen uitpakken. Zeer zuur.”

Winnen van vv Gemert is hard nodig. Wat is je verwachting voor deze wedstrijd?

,,Onze spelopvatting en strijdwijze geven veel vertrouwen. Als we in staat zijn hetzelfde te brengen tegen Gemert aanstaande zondag en dan ook beter met de kansen omspringen, heb ik alle vertrouwen in een goed resultaat. We hebben een jonge onervaren ploeg wat gepaard gaat met vallen en opstaan, maar als we staan, staan we wel steeds steviger.”

Lees verder