Warming-up zondag 4e Divisie: Ekrem Kahya: ,,Opstaan en ruggen rechten”

HBS maakte als koploper vorig weekend in de eerste wedstrijd na de winterstop een misstap bij VKW door daar met 3-2 te verliezen. De Kraaien moeten nu RKAVV naast zich dulden op de bovenste plaats. Zondag krijgt HBS bezoek van het Rotterdamse VOC.

Tekst: Ton Beije

Een nederlaag bij op dat moment de hekkensluiter in de Vierde Divisie. Vraag aan trainer Ekrem Kahya (foto) of dat terecht of onterecht was. Kahya: ,,Wat is onterecht of terecht? Het feit is dat we niet hebben gewonnen. We kunnen excuses gaan zoeken, dat het niet lukte of wat dan ook, maar we hebben als HBS alles gedaan om de wedstrijd te winnen. Helaas is dat niet gelukt. We gaan niet op zoek naar excuses, maar rechten onze rug en gaan weer verder.”

Gewaarschuwd

HBS was toch vooraf gewaarschuwd, want concurrent RAVV wist er ook niet te winnen en verspeelde bij VKW zelfs de periodetitel. ,,Inderdaad, dat was toen voor ons een goede zaak, dat wij toen vrij onverwacht de periodetitel behaalden”, aldus Ekrem Kahya. ,,Maar goed, het was geen kwestie van instelling of andere dingen, dus we kunnen alleen onszelf verwijten dat we drie goals hebben tegen gekregen en er niet meer hebben gescoord, dat is alles.”

Lastig

Zondag te gast op sportpark Craeyenhout het Rotterdamse VOC, nummer elf op de ranglijst. Kahya over VOC: ,,In de eerste wedstrijd hadden we het best lastig om te winnen. Het zal deze periode sowieso moeilijk worden elke week, omdat alle teams op zoek gaan naar een serie om hun plek op de ranglijst nog vorm te geven en hun eigen ambitie na te streven. Het zal weer lastig worden, maar we moeten gewoon weer winnen. Dat klinkt simpeler dan het echt te doen, maar we trainen goed, zijn goed voorbereid en we gaan er weer voor.”

Doorslaggevend

Ekrem Kahya heeft vaak gezegd de prijzen worden pas aan het einde verdeeld. Het wordt nog heel spannend bovenin, want de nummer vijf staat ook maar op drie punten. De HBS-trainer: ,,Er zijn dit seizoen gewoonweg meer ploegen die voor de bovenste plekken zullen gaan en straks zullen details gaan bepalen wie daar ook gaan eindigen. Ook de wedstrijden tegen de ploegen die onderin staan en die vechten voor lijfsbehoud zullen doorslaggevend zijn. Wij kijken van wedstrijd tot wedstrijd en zoals ik altijd heb gezegd, aan het eind gaan we zien wie waar staat…”

Ruggen rechten

Kahya over de selectie voor komende zondag: ,,Naast de langdurig geblesseerden is daar nu helaas ook Levy Berends (geschorst – red.) bijgekomen. Maar we hebben er nog steeds voldoende om een sterk HBS aan de start te laten verschijnen en moeten laten zien dat we direct na een tik gewoon opstaan, onze ruggen rechten en we onze ingeslagen weg voortzetten op onze manier.”

 

Lees verder