Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Katwijk blijft een topploeg”

Scheveningen moet nodig de punten gaan pakken om weg te komen uit de onderste regionen. Na het verlies bij HHC Hardenberg vorig weekend, wacht zaterdag op sportpark Houtrust de confrontatie met vv Katwijk. Om half drie klinkt het fluitsignaal voor de aftrap.

Tekst: Ton Beije

Trainer John Blok (foto) kijkt eerst op ons verzoek terug op de wedstrijd uit tegen HHC Hardenberg, een duidelijke kandidaat voor de titel. Blok: ,,Dat is Hardenberg het hele seizoen al. Een uitgebalanceerde ploeg met veel specifieke kwaliteiten en een brede bank. Tegen zo’n ploeg moet je zelf top zijn om een kans te maken en dat waren we niet. Als je tegen een team met zoveel kwaliteit na een kwartier al op 2-0 achterstand staat, weet je dat het een zware middag wordt. Ondanks een redelijke tweede helft waren we zaterdag niet bij machte om Hardenberg pijn te doen.”

Topploeg

Zaterdag komt Katwijk op bezoek op Houtrust, weer geen gemakkelijke tegenstander, maar ook de Katwijkers lijken een minder seizoen te draaien dan gebruikelijk. Blok: ,,Katwijk heeft vooral voor de winterstop een mindere fase gehad, maar blijft natuurlijk een topploeg hebben. Het zegt ook iets over de kracht en de kleine onderlinge verschillen in deze competitie.”

Maar wel een tegenstander die genoeg zal motiveren toch? Blok: ,,Dat zou in mijn ogen niet uit mogen maken. Je moet als sportman iedere wedstrijd willen winnen en daarnaast kunnen we ieder punt hard gebruiken.”

Behelpen

Bij Scheveningen leken zo langzamerhand ook steeds meer spelers terug te komen. ,,Die hoop hadden we, maar helaas is dat al niet meer zo”, laat trainer Bolk weten. ,,Deze trainingsweek was het  behelpen en hebben we steeds met een kleine groep moeten  trainen. Vooral het weer uitvallen van Barry Rog, met een op het oog pittige knieblessure, was een domper. Zeker ook voor Barry zelf, omdat hij net op de weg terug was en zaterdag al zijn eerste doelpuntje meepikte. Gelukkig was de stemming donderdag al wat positiever, maar het blijft even afwachten hoe ernstig het is.”

Versterking

Scheveningen kijkt uit naar versterking, zit dat er nog in voor 31 januari? Blok: ,,Dat hoop ik maar we concentreren ons op de jongens die we hebben en op de wedstrijd tegen Katwijk.”Wat voor wedstrijd verwacht de Scheveningen-trainer? ,,Katwijk zal ons waarschijnlijk gelijk onder druk willen zetten. Daar zullen we beter mee om moeten gaan dan zaterdag. Hopelijk kunnen we ons publiek dan een mooie pot voorschotelen.” Katwijk, goed voor wellicht meer publiek, dat kan ook extra stimulerend werken voor de Houtrust-bewoners. ,,Alle beetjes helpen natuurlijk en het hoort ook bij wedstrijden in de Jack’s League. Het heeft helaas niet geholpen, maar ook afgelopen zaterdag werden we in het verre Hardenberg ook gesteund door een flinke groep supporters”, aldus Blok.

Afwezigen

Barry Rog en David Kappel zijn er tegen Katwijk zeker niet bij. ,,Dat geldt natuurlijk ook voor de langdurig afwezige Jaimy Brute en Ricardo de Vlugt. Over de twijfelgevallen beslissen we zaterdagochtend”, laat John Blok nog weten.

Lees verder